Information - Sandip, Suresh & Sons Indian Spices

Utbud
Brittiska magivärldens främsta återförsäljare av indiska magiska örter och kryddor och andra tillsatser till matlagning och trolldryckbryggning! Man säljer också en del indiska ingredienser och komponenter för magiskt helande och botande, samt verktyg, redskap och instrument för att kunna tillreda allt med.

Skyltning
Butiken har ett skyltfönster och en ingång som är inramade av grönt trä och mörkt murbruk. I skyltfönstret står långa rader av burkar, askar, tygpåsar, små säckar och kärl uppradade, till brädden fyllda med färska, torkade, krossade, malda, inlagda och/eller på annat sätt förberedda örter, kryddor, grönsaker och frukter, så till den grad att det är svårt att se bakom och in i butiken. Ovanför skyltfönstret sitter en skylt med butiksnamnet i snirkliga bokstäver, med ett "Anno 1911" under. En något mindre skylt i samma stil hänger ut från väggen ovanför dörren.

Personal
Akash är den enda heltidsanställda som arbetar i butiken, men några dagar i veckan har han hjälp av Maya (britt-indier, ca 31/32 år gammal), när han själv behöver ta hand om det ekonomiska och administrativa. Då och då hjälper Jaya (ca 50 år) till, och ibland kan även Navin (ca 20-25 år) ta ett extraskift eller två.

Interiör
Det första intrycket när man kommer in i butiken bör vara att det luktar starkt där inne av alla kryddor och örter (tänk en blandning av tebutik, julbak och asiatisk restaurang). Nästa är nog att det känns ganska trångt. Det rektangulära utrymmet är inte särskilt stort och det mesta är uppfyllt av hyllor eller bord med kryddor, örter, redskap, osv. Kanske trots det är det ganska hemtrevligt. De flesta möblerna och interiören går i mörka, varma färger så som mossgrönt, brunt i olika nyanser, senapsgult och tegelrött, och det mesta är i trä, och är på sina ställen placerade ut från väggarna, för att skapa lite dimension. Här och var hänger det torkade örter från taken, dock utan att det finns någon risk för kunder att gå in i dem. Längst in i det högra hörnet, mittemot skyltfönstret, finns en disk för uppvägning av örter och betalning, med en ståtlig, gammaldags kassaapparat som ser ut att ha levt sina bästa dar för ett bra tag sen. Bakom kassan finns en öppning till utrymmen bakom butiken, där man kan tänka sig att det administrativa sköts och dit varuleveranser sker. Mycket riktigt finns där ett litet rum där Akash sitter med räkenskaperna, en minimal toalett, samt en liten eldstad för förbindelse till flampulvernätverket. Det här syns däremot inte inifrån butiken eftersom det hänger ett färgglatt skynke av pärlor framför öppningen.