Regler: OFF

  • Infördes: 2004-04-25
  • Uppdaterad: -
  • Giltig: DELVIS

§1 Medlemskap skall alltid vara gratis. Samtliga funktioner på och delar av hemsidan eller forumet skall vara tillgängliga utan att man behöver betala någon form utav avgift.

§2 Spelledarna i Spelledarrådet är de som bestämmer över SH OFF.

§3 Man kan gå ur SH när man vill. Se FAQ för mer information.

§4a Språket som används i det primära spelet är svenska. Medlemskap är därför öppet för alla svensktalande personer från 11 års ålder och uppåt, som har läst minst en bok i Harry Potter-serien av JK Rowling. Kommer man ifrån ett annat land, eller bor i ett annat land, men kan svenska är man givetvis också välkommen.
§4b Språket som används i det sekundära spelet är engelska. Medlemskap är därför öppet för alla engelsktalande personer från 11 års ålder och uppåt, som har läst minst en bok i Harry Potter-serien av JK Rowling, oavsett var i världen man bor (Sverige inkluderat).

§5a Spelare som missköter sig i forumet/IRC-kanalerna blir varnade. Vid upprepade varningar utan att de efterlevs får de ett ultimatum - att sköta sig eller bli avstängda. Vid avstängning blir spelaren portad från forum och IRC-kanaler, och eventuella karaktärer rensas ut ur spelet. Handlar det om riktiga extremfall drar vi oss inte för att polisanmäla.
§5b Spelledarrådet kan även dela ut andra straff än varningar och/eller avstängning om så behövs.

§6 Grundarna har alltid rätt att komma med förslag till Spelledarrådet, och har rätt att lägga sig i diskussioner som rör spelets och föreningens framtid, men påverkar inte i övrigt Spelledarbeslut om de inte själva är Spelledare.

§7 Man får endast ha ett forumkonto var (det blir enklast för alla). Hittas dubbla konton tas det bort som har postat minst. De som skaffat ett konto men vill byta namn på det säger till i den anvisade tråden i Reparo-forumet.

§8 Moderatörer i de olika lektionsforumen är respektive lärare, precis som moderatörerna i elevhemsforumen är de som är elevhemsföreståndare. I övriga forum är spelledare eller administratörer moderatörer.

§9 För att få gå med i spelet krävs att du är en registrerad forumanvändare. Se FAQ för mer information.

§10 En karaktär är godkänd när man som spelare har fått ett mail med antagningsbesked och bakgrunden ligger ute i Sorteringshatten-forumet. Så snart man har tillgång till lektionssalarna i forumet kan man börja ta lektioner.

§11 Om du fått ett mail om att ditt karaktärsnamn är godkänt men inte skickat in bakgrund inom en månad tas anmälan bort.

§12 För att få spela elev på Beauxbatons eller Durmstrang krävs det att du redan spelar en elev på Hogwarts. Se reglerna för Beauxbatons och Durmstrang för mer information.

§13a Man får ha flera karaktärer, men inte i samma årskurs på samma skola. Däremot går det bra att till exempel ha en förstaårselev på Hogwarts och en förstaårselev på Beauxbatons. Har du en elev måste denna ha tagit examen från en årskurs innan du får börja på nästa.
§13b En karaktär får inte "vänta in" en annan karaktär tillhörande samma spelare. D.v.s. den med sommarlov måste börja på nästa årskurs och får inte fortsätta ha sommarlov tills nästa karaktär får det. Enda undantaget är om den första karaktären pausas, då den andra karaktären kan komma ifatt och till och med gå om dem. Se Kategorireglerna för mer information.

§14 För att få spela lärare (Professor eller Lärarkandidat) krävs att man har tid/ork att vara inne i forumet minst tre gånger i veckan. Man ska även ha varit aktiv medlem i minst 1 månad för att få ansöka till en ledig lärarplats. För mer information, se lärarreglerna.

§15 Alla på SH sköter om sina poster och åtaganden på sin fritid. Eftersom verkligheten går före spelet, så förekommer det ibland fördröjningar. Ingenting sker automagiskt. Ha tålamod. Om du inte hört något på en vecka - skicka EN påminnelse. Tjat uppskattas inte och kan leda till officiella tillsägelser eller varningar.

§16 Har du en en fråga, läs FAQ, och helst av allt även Veritaserum-, Reparo- och Minnsallt-forumen det FÖRSTA du gör. Om du är nykomling börjar du med att läsa igenom FAQ-avdelningen "Nykomling", där 99% av alla saker som nya spelare undrar finns samlade. Om du läst igenom FAQ och din fråga ändå inte finns med där, ställ frågan i Veritaserum och vänta på svar. Det är inte säkert att du får svar direkt, eller ens samma dag, så ha tålamod, för ingen fråga lämnas obesvarad.