Skötsel och Vård av Magiska Djur 704

SMD i arbetslivet

Tid på året lektionen ges: Sen sommartermin

Instruktioner

-

Ur läroboken:

Den elev som varit intresserad och har ett högt slutbetyg i Skötsel och vård av magiska djur är kanske intresserad av att arbeta vidare inom ämnet. Det finns en hel del man kan göra, exempelvis kan man arbeta på Avdelningen för övervakning av magiska skapelser på Trolldomsministeriet, men vad gör de?

Avdelningen för övervakning av magiska skapelser är till för att kontrollera att magiska vidunder inte upptäcks av mugglare och att de som kan klassificeras som varelser (inte människor) följer trolldomsministeriets bestämmelser kring dem. Många anställda arbetar med maskering av djur, något vi ska ta upp lite senare.

Man kan även arbeta som Drakskötare, men detta arbete riktar sig främst till dem som har läst Drakologi under de sista två årskurserna och har lärt sig mer om drakens beteende, anatomi och olika sätt att handskas med dem.

Sedan har vi också jobbet som Djurhandlare, exempelvis kan en anställning på Magiska menageriet i Diagongränden vara en bra start för en nyutexaminerat elev. Som djurhandlare specialiserar man sig på djuren man handlar med, exempelvis husdjur eller djur för trolldrycksframställning.

Vid maskering av djur är det viktigt att tänka på för vilka, varför och vad för slags djur man ska dölja. Är det ett skyggt djur, som den Halvmaskerade apan, döljer sig djuret bra själv. Om vi har stora, farliga djur, som drakar, brukar man oftast skapa stora drakreservat som är okarteringsbara eller på annat sätt dolt för mugglare. Har vi istället ett djur som inte är speciellt stort eller överdrivet farligt finns olika slags metoder för att dölja djuret. Man kan antingen välja att göra platserna djuret lever på osynligt för mugglarögon, detta fungerar bäst då djuret inte är utbrett i stora områden. Man kan också besvärja arten med en dissillusionsbesvärjelse, denna besvärjelse måste Hippogriffägare regelbundet utöva på sina husdjur. Andra saker man kan göra för att mugglare inte ska upptäcka djuret är att ändra dess form och färg samt göra det osynligt för mugglare (används främst vid transportering av djur).

De som läste maskeringsmagi på GET-nivå har gått igenom några av de här sakerna. Eleverna kommer under resterande lektioner på året öva olika maskeringar på djur.

Lektionsförfattare: Foxears