Skötsel och Vård av Magiska Djur 404

Hippogriffer

Tid på året lektionen ges: Sen vårtermin

Instruktioner

-

Ur läroboken:

Hippogriffen består enkelt beskrivet av ett djur vars bakdel liknar en hästs och framdelen liknar en jättestor örn. Den är nära besläktad med gripen som också har en framdel som en örn, men en bakdel som ett lejon. Namnet hippogriff härstammar från grekiskans "hippo" som betyder häst, och engelskans "griffin" som betyder grip.

En hippogriffs näbb är hård och ofta gråfärgad, även om andra färger förekommer. Ögonen är stora och förekommer i olika nyanser av gult och orange. På frambenen har de fågelklor som ungefär en halv fot långa och är väldigt skarpa.

En hippogriffs diet består till största del av insekter, fåglar och små däggdjur som illrar och råttor. Det kan hända att de ibland gräver i marken efter maskar om ingen annan mat finns tillgänglig, men det är inte mat de föredrar.

När de förökar sig brukar de bygga ett näste på marken där de lägger bara ett ägg som är mycket ömtåligt. Ägget kläcks oftast inom 24 timmar. Hippogriffsfölet lär sig flyga efter ungefär en vecka, men det tar många månader innan de är starka nog att följa med sina föräldrar på längre resor.

Det finns några få hippogriffuppfödare i Storbritannien, en av de mest kända tidiga uppfödarna var Newt Scamanders mamma. Scamander är författare till elevernas lärobok Fantastiska vidunder och var man hittar dem.

Ägare av hippogriffer måste dagligen dölja sitt djur med en disillutionsbesvärjelse enligt gällande lag. Detta för att förhindra att den ses av mugglare. Det är också olagligt, i enlighet med Internationella trollkarlskonventionen, att använda hippogriffen som transportmedel.

Lektionsförfattare: Foxears