Mugglarstudier 703

-

Många har länge undrat hur mugglarna kan överleva utan magi, det är fortfarande något av ett mysterium. Med bland annat elektricitet som vi har gått igenom tidigare kan mugglarna skapa sin alldeles egna magi. Utan elektriciteten kan mugglarna inte ens få ljus hemma. Deras forskare studerar pyttesmå bitar av ett föremål, bitarna kallar de atomer (från grekiskans atomos = odelbar), genom att se de små bitarna vet de mycket mer om det hela och kan därför skapa ett bekvämare liv för den civila mugglaren.

Mugglarnas liv kretsar kring en rad elektriska föremål idag. De vanligaste är TV, dattor (som vi gick igenom i sexan), mobil tele-fån och eltandborste.

TV är mycket lik en dattor till utseendet, det vill säga en fyrkantig låda, men TV används för att föra över information från en plats till stora massor i formaten ljud och bild.

En mobil tele-fån är en form av tele-fån som man kan bära omkring på överallt och alla kan nå mugglaren vart han än befinner sig så länge de har en egen tele-fån kan kodnumret till mugglarens mobil tele-fån.

Eltandborsten är en slags tandborste som surrar och skakar för att man ska slippa röra på handen när man borstar tänderna, mugglare använder den i tron om att surrandet och skakandet inte skadar omgivningen, huruvida det är sant eller inte går vi inte in på nu.

Läxa: Läs kapitel 2 i En Magikers guide till Mugglarna och ta ut tio begrepp du inte förstår och leta upp deras betydelse.

Lektionsförfattare: Foxears