Mugglarstudier 602

-

Tele-fån är en bananformad manick som mugglarna håller mellan örat och munnen och pratar i med folk som kan bo på andra sidan jorden. Det kan liknas med att prata via brasor, till skillnad att man inte ser varandra. Namnet kommer av personerna, s.k. fån, som brukade koppla folk mellan de olika hemmen förr. Nu sker kopplingen automatiskt.

Mugglare har också ett postsystem, men det sker inte via ugglor, eller några andra djur heller. De stoppar sina brev i en fyrkantig eller rund, röd låda som finns lite överallt och någon gång kommer posten fram. Det brukar ta några dagar. De kan också flaxa. Då stoppar de in sitt brev i ett elektriskt djur som äter upp pappret och bajsar ut det hos mottagaren några sekunder senare.

Ibland sitter mugglarna framför en fyrkantig låda, som de kallar dattor, där de kan skriva brev och prata med varandra genom att skriva på en bokstavsplanka i plast.

Medan vi flyger omkring på kvastar, och i Asien även flygande mattor, har mugglarna helt andra sätt att förflytta sig på. Bil är det vanligaste. Det är en plåtburk på hjul med stolar i. Trolldomsministeriet har några få exemplar när de ska förflytta sig naturligt bland mugglare. Man kan också åka buss, som är en jättestor bil, eller tåg, som är en buss som går på räls. Det går även att åka på vattnet, då åker man ofta stora båtar som kallas färger. Mugglarna har inget som går så fort som spöktransferens och inte ens lika fort som flyttnycklar. Flyplan är det snabbaste, det är en enorm, vit fågel.

Lektionsförfattare: Foxears