Maskeringsmagi 703

-

(OFF: Spelas med fördel att de redan har gått igenom grunderna för trollformeln och börjat öva så att de är inne på några lektioner senare då de kan börja lyckas med sin maskering.)

Det finns många olika typer av osynlighetsförtrollningar i vår värld. Att göra sig själv helt osynlig är en talang om inte många trollkarlar eller häxor bemästrar men det finns trollformler som gör kastaren delvis eller nästan helt osynlig som används mer flitigt. Det finns även osynlighetsmantlar som gör den som har på sig denna helt osynlig (vilket går tillbaka till att det är lättare att få magi på ett livlöst objekt att fastna än på en levande varelse/människa). Det finns tre olika typer av osynlighetsmantlar. Vanliga mantlar som är maskerade med desillusionerings förtrollningar, vanliga mantlar som har förvirringsförtrollningar kastade på sig eller mantlar som är vävda av hår från en Halvmaskerad apa. Dessa förtrollningar, som med alla, slutar verka efter en tid och försvinner, även den halvmaskerade apans hår förlorar sin förmåga efter årens lopp.

Osynlighetsförtrollning

Beskrivning: Gör kastaren nästan helt osynlig men han/hon kan fortfarande höras, lämna spår efter sig och, i de fallen då det händer, bli utsatta för trollformler precis som förut. Det som är nackdelen med denna är att man kan få lite suddiga kanter som gör det möjligt för andra att se en om man rör på sig men många använder den ändå eftersom den är relativt enkel i jämförelse med andra osynlighetsförtrollningar. Håller i sig max en timme när den görs maximalt men de flesta klarar bara av att hålla fast den i trettio till fyrtio minuter om de är skickliga.
Formel: Occaeco Corpus [Ock-aekko Cår-puss]
Utförande: Gör ett mönster av ett åtta ovanför huvudet och låt trollstaven lätt nudda toppen av huvudet när du avslutar formeln.

(OFF: Vanliga nybörjarmisstag som du kan spela att din karaktär gör är exempelvis att bara delar av deras kropp blir osynliga osv. De flesta elever misslyckas i början, hitta på vad som händer under försöken.)

Lektionsförfattare: Angfiel