Maskeringsmagi 502

-

(Till detta används små speglar för att man ska kunna se sig själv!)

Att maskera ögonfärgen är ett av de enklaste momenten eftersom det är en liten yta som ska maskeras. Men det är ändå inte lätt eftersom man måste koncentrera sig hårt på det man gör och samtidigt komma ihåg att det enbart är färgen som ska förändras och inte ögonen. När man först lär sig att maskera sig försvinner maskeringen nästan direkt men när man är bra på det så kan den hålla längre. De duktigaste på maskering kan få den att vara lite längre än en vecka. Vill man avsluta maskeringen innan den försvinner av sig själv så använder man formeln: Finite Incantatum. Trollstaven ska riktas direkt mot ögat.

Vanliga nybörjarmisstag: Hela ögat maskeras i en färg. De glömmer bort ögonvitan eller pupillen. De tar bort alla fåror och linjer som finns i ögat. Ögat blir en regnbåge av färger eftersom eleverna inte koncentrerat sig tillräckligt på rätt färg.

Maskera ögonfärgen: Personatus oculus [färg]

När man behärskar maskeringen av ögonfärgen ordentligt kan man testa utan att uttala formeln för själva färgen. Detta kräver ännu mer koncentration och färdighet. När man säger formeln för färgen behöver man inte koncentrera sig så hårt på just den delen av maskeringen utan man kan istället koncentrera sig på att inte göra de vanliga nybörjarmisstagen. Utan formeln för färgen måste man även koncentrera sig hårt på färgen, men det är en fördel eftersom man kan skifta färger lättare och få till nyanser.

Lektionsförfattare: Angfiel