Kvastflygning 135

Quidditch V

När: Andra veckan i juli (sista lektionen innan examensuppgiften och efter det har de sommarlov)
Hur: 2 timmars praktisk lektion på Quidditchplanen

Efter avslutad lektion ska eleverna:

Tänk på att inleda lektionen med en uppvärmning.

Denna text är skriven som en OFF-text till både lärare och elevspelare:

OBS! Alla eleverna ska ha på sig Quidditchskydd vilket inkluderar hjälm, armskydd för både över och underarmar, benskydd för både lår och vader, bröstskydd, ryggskydd, speciella skor och handskar.

Eleverna borde vara väl medvetna om hur sporten går till och vad de olika positionerna har för uppgift då de gått igenom det grundligt på en tidig lektion på höstterminen och nästan alla Quidditchmatcher redan har spelats under året.

Quidditchmatch

Eleverna har under de fyra tidigare lektionerna testat på de olika positionerna och ska nu få testa på att spela en match under lektionen.

Dunkarna är förhäxade och inte lika snabba (därför inte heller allvarligt skadliga om de träffar) och kvicken är långsammare än vid vanliga Quidditchmatcher. Detta för att eleverna ska ha en chans att fånga kvicken och inte bli för skadade av dunkarna.

Läraren väljer om denne ska dela in eleverna själv eller om eleverna får välja sina egna positioner.

Lagen får ha på sig lila, rosa eller turkosa västar för att skilja på vilken som är i vilket lag (för det är de västar som skolan har köpt in åt eleverna i så pass stort antal).

Om kvicken fångas väldigt snabbt under lektionen så släpps den igen och en ny match påbörjas.

OBS! Eftersom det är sista lektionen på året och eleverna inte kommer ha fler Kvastflygningslektioner någonsin är det bra om läraren samlar eleverna, önskar dem lycka till på examinationen och ett trevligt sommarlov.

Lektionsförfattare: Angfiel