Forntida Runor 5GET

FOR-GET

ON-instruktion

Alternativ 1

Skriv en uppsats (OFF: utdraget ska vara minst 200 ord!) där du väljer ut tre runor och förklara hur de kan appliceras på ditt liv och varför de kan lära dig något om dig själv och din omgivning om du får upp dem i en runtolkning.

Alternativ 2

Välj ut och rista in fem valfria runor inför Instruktören och förklara kort vilka de är och vad de betyder. Denne kommer bedöma de inristade runorna och betygsätta efter hur bra de ser ut och hur mycket magi du lyckas ladda dem med.

Alternativ 3

Rita upp en egyptisk, en keltisk, en afrikansk, en indiansk, en elementsymbol, en månfassymbol och en runa och ange för examinatorn vad de symboliserar. Tillverka sedan en valfri symbol och förklara kort vad den är.

OFF-instruktion

VAD du ska göra: Du ska skriva en uppsats (baserad på fakta från lektionerna) på minst 200 ord på det ämnet som nämns ovan. Tänk på att det är din karaktärs GET-prov alltså ska uppsatsen spegla dennes tankar på ämnet. Skriv även hur eleven går till väga och hur det går för honom/henne. Beskriv annars hur karaktären går till väga när hen ska rista in de fem runorna på stenarna. De kommer få tjugofem stenar utlagda framför sig och måste gå till väga precis som på lektionerna då de ska rista in nya runor - alternativt samma sak fast för de andra symbolerna. Där behöver de inte nödvändigtvis ristas in i sten, utan det kan vara trä eller något annat.

HUR du ska göra:
a) Spela detta över IRC/MSN/ICQ med en lärare i ämnet. Bestäm en tid/plats att göra det på eller haffa dem när du ser dem. Om spelet inte sker med den ämnesansvariga, utan en av de andra lärarna i ämnet, så måste loggen ändå skickas till den ämnesansvariga för godkännande och rapportering.
b) Skriv ett långt rollspelsinlägg om det och PM:a direkt till den ämnesansvariga.

Skriv om hur det känns för din karaktär när han eller hon gör provet, och vad de tänker. Tycker personen att det är svårt, eller är det hur enkelt som helst? Tar det lång tid? Är personen nervös för att inte få det betyg han/hon strävar efter? Är det deras favoritämne, eller är det värsta ämnet de någonsin haft och de ska bli glada att äntligen bli av med det?

NÄR du ska göra: När du vill, men gärna så snart du kan! Ju snabbare du bestämmer dig för hur du vill göra uppgiften, ju snabbare kan du genomföra den och skicka in den, och ju snabbare blir det rättat och ju snabbare får karaktären betyget.

Kom ihåg:

Lycka till!

Lektionsförfattare: Angfiel & Sparrow