Forntida Runor 503

-

INGWAZ (Ing)

Ingwaz är runan för kreativ tillbakadragenhet. Den påminner oss om att lugna ner oss och bara sitta, inte ta uti med allt på en gång även om du har massor med inspiration. Vikingarna i skandinavien fick förr sitta inne på grund av kyla och för att spara på energi. Vi måste också tänka på det idag. Vi måste stanna upp och sätta tillit på personer i våran omgivning, de kan också göra saker, vi behöver inte dra hela lasset själva.

Innan du ristar in din Ingwaz-runa ska du sitta helt still i tio minuter för att bara rikta din uppmärksamhet inåt.

OTHALA (Odal)

Othala symboliserar "det egna hemmandet" dvs vårat egna hem och står för den praktiska organiseringen som många människor är beroende av. Det är en runa som ofta dyker upp när vi ska flytta eller nyss har flyttat. Den förknippas med att byta bostad. Det handlar om praktisk livsstil och handlar, till skillnad för andra runor, om saker som ärvts genom generationer. Detta indikerar på varaktighet och stabilitet.

När du ristar in din Othala-runa ska du vara medveten om dina rötter.

DAGAZ (Dag)

Dagaz är dagens eller uppvaknandets runa. Det är en mycket positiv runa som vittnar om att bättre tider är på väg. Om det så är genom ett en mörk are tar slut eller om du kommer överkomma hinder. Dagen kommer med nytt ljus och hopp inför framtiden. Dagaz hopp skiner på alla människor oavsett härkomst eller ekonomi.

Innan man ristar in runan ska man tända ett vitt ljus och sen tänka när du uppnår ett mål som du verkligen eftersträvar.

Med dagas avslutas Tiwas ätt och det finns bara en runa kvar och det är

DEN BLANKA RUNAN

Den blanka runan är blank på båda sidorna. Den används i runtolkningen som en indikation på att vi är på väg mot en återvändsgränd eller att vi helt enkelt inte ska se in i den delen av våra liv. Vi är inte beredda på att se sanningen i vitögat.

Nu är våra runor kompletta!

Lektionsförfattare: Angfiel