ORM/DRAKE

OBS! Detta är en gammal text. Man behöver inte längre spela lektioner på Durmstrang för att avancera i årskurserna.

På Durmstrang finns inte GET och FUTT såsom på Hogwarts men de man kan jämföra dessa med är ORM och DRAKE.

På DS så fungerar det så att redan det första året som de tar ämnet så gör de ett större prov för att försäkra lärarna om att eleven har tillgodosett sig tillräckligt med kunskap. Oavsett hur dåligt det går för eleven så blir den dock inte utsparkad ur skolan eller ens ur det ämnet men den eleven som får riktigt dåligt i betyg brukar kunna bli lärarens favorithackkyckling under en tid, eller om eleven har otur, hela skoltiden.

ORM är 400 ord som minst i omfång och ska gå ut på att testa elevernas baskunskaper i ämnet kring det som tas upp på första lektionerna. Det ska vara ett praktiskt prov (till den mån som det går) där eleverna får utföra EN uppgift.

DRAKE är på minst 800 ord och de ska testa elevernas sammanlagda kunskaper som de tillgodosett sig på alla lektionerna som de har haft. Dessa tas i sista årskursen som de tar ämnet som ett avslutande slutprov. Det ska vara ett praktiskt prov (till den mån som det går) där eleverna får utföra TVÅ deluppgifter.

Det som är bra att tänka på är att i vissa fall har eleverna endast lektioner i ett år för att sedan ta sitt DRAKE-prov och sedan sluta med ämnet. I dessa fall gör inte eleven ett ORM-prov utan endast ett DRAKE.

Detta betyder mer praktiskt att ORM-provet är mer ett basprov för att se att eleverna kan det de ska och hänger med i början, om de inte gör det måste de få mer läxor och liknande. Det är ett ganska lätt prov. DRAKE å andra sidan är det betyget som de tar med sig bort från skolan och ska visa upp för blivande arbetsgivare och är på betydligt mer blodigt allvar. Eleverna vill ha bra betyg på sitt DRAKE givetvis. Det står såklart också på betyget hur lång tid de läste ämnet.