Lektioner på Durmstrang

OBS! Detta är en gammal text. Man behöver inte längre spela lektioner på Durmstrang för att avancera i årskurserna.

För att din elev ska kunna gå upp en årskurs måste du MINST ta 2 lektioner i varje obligatoriskt ämne för den årskursen. (Observera att i vissa årskurser måste du även skriva en skrivuppgift se ORM/DRAKE).

På varje lektion som din elev går får den ett visst betyg (detta ges av läraren). Detta betyg ger en viss poäng. I ettan går eleverna inte i några elevhem och måste därför samla enskilda poäng. För att hamna i de olika elevhemmen måste man alltså samla på sig visst många poäng (se separat lista). Dessa poäng samlas in genom intagningsprovet ni skriver om i bakgrunden, genom att sköta sig och genom att gå lektioner.

För att hamna i det finaste elevhemmet, Orjol, kommer din elev tvingas gå fler lektioner för att samla poäng nog innan den går ut årskursen. Det kräver alltså att du som spelare är villig att gå fler lektioner. Har din elev för mycket poäng kan du på samma sätt ta lektioner där din elev är dålig och därför få avdrag.

När eleverna går i tvåan och uppåt samlar de poäng på samma sätt, men istället för att det är individuella poäng går poängen till elevhemmet.

Du får ta hur många lektioner som du vill i ett ämne!

Lektionerna kommer i fortsättningen att döpas efter samma tema som på Hogwarts. Ritualmagi för ettorna kommer alltså heta RIT 101, 102, 103 osv och för tvåorna RIT 201, 202, 203 osv.

Flickor och pojkar tar INTE lektioner tillsammans. Detta betyder att om din elev, som råkar vara flicka ska ha en lektion kommer denna inte att ta lektionen tillsammans med någon pojkelev och vice versa.