Jeudi

Att gå med i Jeudi

Jeudi letar mest efter självsäkra, smarta tjejer som antingen redan i sjuan visar att de är så eller visar potential till att bli det. När någon i Jeudi hittar en flicka som kan tänkas passa till Jeudi far de antingen välja att ta pa sig äran själva och försöka lyckas lära känna henne, eller sa kan de meddela till l’Assistante eller la Présidente så att de själva kan lära känna henne. Då det är vanligast att det är någon av de två som hittar lämpliga medlemmar så är det oftast så att ifall någon annan skulle hitta en så lär de känna henne själva, då man har större chans att någon gång få bli bland de högst satta i elevsällskapet ifall man står ut ur mängden.

När en lämplig medlem väl är funnen så lär någon i Jeudi känna flickan så bra den kan, ofta genom att till exempel föreslå att man kan hjälpa den med någon läxa eller på annat sätt få kontakt med flickan. Det är på detta vis som flickorna testas, då man måste visa sig lite öppen och studievillig för att passa i sällskapet. När det väl är helt säkert att flickan är lämpligt material så får hon reda på att hon kan få komma med i Jeudi, för även om hon kanske redan listat ut vad som är på gång så avslöjas det inte ordagrant innan hon är testad.

Om flickan vill gå med i Jeudi, vilket självklart att de utvalda förväntas vilja göra, så får de svära en trohetsed: "Jag svär på att ta för mig av livet genom att ta segrar med stolthet och bli medveten om saker genom utbildning, och på det viset bringa storhet till mitt systerskap. Jag svär att för all evighet vara trogen Jeudi och under hela min livstid vara en god representant för det mest storartade elevsällskapet i historien." Flickan får även lära sig alla de regler som är stenhårt att man måste hålla. Reglerna finns även inramade i elevsällskapets sällskapsrum, men flickorna förväntas att kunna alla regler utantill redan från början.

När en sjua väl fått gå med i sällskapet så tas hon omhand på bästa sätt. Alla äldre förväntas göra sitt bästa för att få sjuan att trivas. Ifall sjuan skulle behöva någon hjälp eller har några frågor så ska den kunna vända sig till vem som helst av de äldre och de får hjälpa till så gott de kan. Om de av någon anledning inte kan hjälpa till så är deras plikt att berätta för sjuan vem som hon kan fråga istället.

Regler:

  • Var trogen dina väninnor, skvallra aldrig om något som en väninna har sagt dig
  • Håll sällskapets regler och traditioner hemliga för utomstående
  • Visa aldrig och förklara aldrig vägen till sällskapsrummet för en utomstående
  • Visa alltid din bästa sida mot lärare och elever, du är en del av Jeudi och måste alltid visa dig värdig det
  • Hjälp varandra så gott ni kan, vägled dina väninnor när de har det svårt

La Présidente och l’Assistante:

Inom Jeudi så har de inga namn på la Présidente och l’Assistante förutom just la Présidente och l’Assistante, de har bestämt att de inte behöver andra namn för att visa att de är speciella. De anser det bara vara löjligt att andra elevsällskap har speciella namn på sina översta personer, att det bara är ett sätt för dem att försöka känna sig annorlunda och mäktigare, men tydligen så lyckas de inte.

La Présidente heter Félice Bernard. Hon lever för Jeudi och har ända sedan hon gick med i Jeudi satsat på att bli Présidente. Hon har nu lyckats och gör sitt jobb utmärkt. Hon vill gärna stänga av elever från föreningen ifall de skulle bryta mot någon av föreningens skrivna eller oskrivna regler, men då det är emot reglerna och alltså hon också skulle åka ut i sa fall sa gör hon självklart inte det.

L’Assistante heter Magali Deschamps och är inte riktigt lika mån om att Jeudi ska vara perfekt. Hon är ofta den som hittar elever som är lämpliga att bli medlemmar i sällskapet eftersom hon är väldigt öppen och ofta pratar med sjuor bara för att försöka hitta de som är lämpliga. Hon är precis som Félice väldigt mån om att alla regler ska hållas, men istället för att vilja kasta ut den som gjort sig skyldig till att bryta mot reglerna så ger hon gärna alla en andra chans. Men om man förstör sin andra chans också så later hon genast Félice ta hand om tjejen.

Lokaler

Jeudis uppehållsrum och deras sovsalar är gömda på andra våningen. När man kliver in genom trädörren så kommer man in i en hall som är målad i ljus lila. Där finns det en tavla med Jeudis regler på väggen till vänster och på motsatta vägg sitter det silverfärgade skohyllor så att alla flickor ska kunna ställa av sig skorna innan de går in i sällskapsrummet. På kortväggen mittemot den som dörren ut till korridorerna är på, sitter en annan dörr med fina sniderier på. Den leder in till Jeudis uppehållsrum och hålls stängd ifall ingen ska passera genom den, då det på det viset aldrig syns ända in i sällskapsrummet ifall någon utomstående av någon anledning skulle kika in genom den första dörren.

Sällskapsrummet har en öppen spis och ett stort antal soffor och fåtöljer, nog för att alla ska kunna få en sittplats. Alla fåtöljer och soffor står i små grupper på fem platser, vilka innehåller en tresitssoffa och två fåtöljer som matchar varandra i färg. Fåtöljerna står bredvid varandra och mittemot soffan med ett bord emellan. Borden gör det möjligt att spela kort, schack eller kanske plugga lite samtidigt som man sitter och diskuterar.

Vid väggen till höger när man stiger in i sällskapsrummet så finns två trappsteg upp till ett mindre rum, som bara har väggar på lite mer än en meter mellan det rummet och uppehållsrummet. Det är här som Jeudi-flickorna har möjlighet att studera utan att bli störda av olika ljud, då det mellan studierummet och uppehållsrummet finns en vägg av magi som gör att ljudet dämpas nämnvärt. På det viset kan man se in i uppehållsrummet utan att störas av högljuddheten som kan råda där inne ibland. Inne i studierummet finns ett antal bokhyllor med olika böcker som eleverna kan behöva till sina studier. Det finns även möjlighet att sitta och plugga därinne, då det finns höga bord med barstolar runt om längs den ena väggen.

På väggen mittemot trappan upp till studierummet finns det två dörrar. På dessa står det "6-3" och "2-0" och dessa dörrar leder in till de två sovsalarna. Varje sovsal är ett runt rum med sängar runt hela väggen. Ifall det något år skulle vara fler eller färre systrar som ska ha sängplats i någon av sovsalarna än året innan, så trollas det fram fler sängar, eller trollas bort några. Det finns på det viset alltid exakt rätt antal sängar i varje sovsal. Systrarna sover så att de som går i samma årskurs sover bredvid varandra, så även om det är flera årskurser i varje sovsal så är det fortfarande lite grupperat.

De yngres sovsal är inredd i ljusa blåa och turkosa färger, medan de äldres är inredd i mer lila och silver efter Jeudis märkes färger. Sängarna är himmelsängar och väldigt bekväma att sova i. Alla får tillgång till två kuddar var, men det är frivilligt att använda båda eller bara en. Varje säng har ett nattygsbord som systrarna kan ställa sin klocka och andra ägodelar på som de vill ha nära till hands. Det finns även en liten byrå vid varje fotända där flickorna får förvara sina kläder.

På den återstående väggen i sällskapsrummet finns det två dörrar. Den ena leder in till ett litet rum med lika många skåp i som det finns antal systrar i Jeudi. Varje flicka har ett eget skåp att ha sina saker i. Där kan de förvara alla studieböcker, pergament, bläckhorn, fjäderpennor och annat som de vill kunna lägga någon annanstans än på sitt nattygsbord. Det finns även en bänk där inne, ifall några flickor av någon anledning vill prata ostört, eller kanske bara måste lägga ifrån sig något när de fixar med sina saker inne i sitt skåp.

Den andra dörren går in till la Présidentes bostad. Där har hon ett eget skrivbord och kan prata enstört med någon ifall hon önskar det. Hon sover inte där inne, då gemenskap är viktigt, utan hon sover tillsammans med de andra i den äldre sovsalen. Men istället för att ha ett skåp i det andra rummet som alla andra, så får hon förvara sina saker här inne.