Dimanche

Styre

Inom sällskapet kallas Presidenten för L'Empereur/L'Impératrice (Kejsaren/Kejsarinnan) och Assistenten för la/le Gouverneur (Ståthållaren).

President: Nicodème Fortier

Nicodème Fortier går i Terminale och kommer ifrån Schweiz. Hans far, Charles-Pierre Fortier äger ett stort företag, vars huvudområden är Västeuropa, Japan och Nordamerika. Nicodème är den som kommer att ta över företaget i framtiden och han är mycket studiemotiverad. Har en mycket yngre halvsyster, Audrié-Celiné.

Assistent: Anne Leclair

Anne Leclair går i Premiere och kommer ifrån västra Frankrike. Hon är dotter till den väldigt kända violinisten Marie Leclair. Anne har ärvt sin mors musikaliska begåvning och spelar själv piano och cello. Genom hela sin skoltid så har ändå skolan kommit i första hand och hon har haft höga betyg hela tiden.

Representant: Étienne Sartre

Étienne Sartre går i Premiere och kommer ifrån Sydöstra Belgien.

Antagningen

Alla medlemmar i föreningen hjälper till att leta efter nya medlemmar varje år. Dimanche börjar oftast med att leta efter barn till högt uppsatta personer, barn från högstatussläkter och kändisungar, men ingen får gå med i föreningen om de inte är lämpliga, högstatus eller ej. Föreningen letar efter andra också, till exempel personer som är duktiga i skolan.

Föreningen slutar att leta efter medlemmar i slutet av våren, och sista dagen för en ny medlem att sväras in är på lördagen innan "Grande Dimanche" som infaller några veckor innan terminen slutar. De flesta nya medlemmar svärs dock in i mitten/slutet av skolåret.

Antagningen går till så att de äldre medlemmarna "överfaller" den nya medlem när denna går ensam i någon öde korridor någon gång (och om eleven aldrig gör det så lurar de iväg den till en öde korridor). Eleven förs sedan, med ögonbindel på, till en gammal danssal i Beauxbatons källare. Rummet används inte till något mer än förråd. Det hänger smutsiga och trasiga speglar på väggarna och i rummet finns även trasiga statyer, gamla möbler och liknande. Några av dessa saker är täckta av vid dukar, och i de gamla kristallkronorna i taket hänger spindelväv. I rummet väntar några medlemmar ut föreningen, och dessa har vackra maskeradmasker på sig, så man inte ser ansiktena.

Väl nere tar de av eleven ögonbindeln och frågar denna några frågor/ultimatum. Frågorna varierar lite från gång till gång, beroende på vem som söker. Om de tycker att eleven ger bra svar så får den sväras in i föreningen. Detta gör de genom att först svära eden inför alla medlemmar och sedan skriva på ett kontrakt. På kontraktet står det att medlemmen lovar att följa föreningens regler och ta konsekvenserna om de inte gör det. Sedan får de flytta in till föreningen till nästa skolår.

Regler

Skriva regler

  1. Föreningens bröder och systrar ska hållas hemliga.
  2. Föreningens styrelse ska endast vara känd inom föreningen och le Représentant eller la Représentante ska representera föreningen i le Conseil des élèves dans L’Académie Beauxbatons.
  3. Föreningens platser, regler och ritualer hålls hemliga för utomstående.
  4. Bröder och systrar ska stödja varandra, ta hand om varandra och behålla vänskapen inom föreningen.
  5. Alla tecken på potentiella nya medlemmar ska rapporteras till styrelsen, men den bror eller syster som finner talangen får gärna lära känna eleven närmare.
  6. Medlemmar ska anstränga sig i skolämnena, utmärka sig i fritidsaktiviteter och arbeta för Beauxbatons.
  7. Vad som sägs inom föreningen mellan bröder och systrar stannar inom föreningen.

Oskrivna regler

  1. Få inte Indigne i betyg upprepade gånger.

Föreningsfesten

En söndag i slutet av året har Dimanche en föreningsfest för att fira alla nya medlemmar och så vidare. Medlemmarna äter god mat och har allmänt roligt tillsammans. Söndagen då festen äger rum heter Grande Dimanche och infaller några veckor innan terminen slutar.