Beauxbatons' utseende och byggnader

Skolan och skolområdet

Beauxbatons ligger på landsbygden i sydöstra Frankrike, inom gångavstånd från havet. Närmsta stad är Marseille, men man kan inte lokalisera skolan på en karta. Det finns inga vägar som leder till slottet, så man kan bara ta sig dit genom att flyga eller att gå till fots.

Skolan består utav en respektingivande slotts- eller palatsbyggnad i tre våningar, som kan liknas vid slottet i Versailles. Den består av två flyglar som ligger parallellt med varandra på var sin sida av en imponerande huvudbyggnad. Inuti byggnaden finns bl.a. klassrum, en teater/aula, konstnärsateljé och en balsal.

Eleverna sover i ganska stora och luftiga sovsalar med fönster som släpper in mycket ljus. Flickor och pojkar sover i olika flyglar. Det finns plats för tio elever per sovsal och man sover tillsammans med eleverna i sin årskull.

Förutom palatset så finns där stall, vackra trädgårdar (en består utav en labyrint gjord av häckar, en annan bara av olika sorters rosor), vinodlingar, en serie av konstgjorda sjöar med små kanaler och vattenfall emellan, statyer, fontäner, quidditchplan, växthus, kvastskjul och annat smått och gott. En liten utomhusteater finns också.

Hur man tar sig dit

För att ta sig till skolan när terminerna börjar så åker man tåg från Paris till en liten tågstation mitt ute i ingenstans. Från stationen åker man sedan i puderblå vagnar som dras utav elefantstora, gyllene pegaser, d.v.s. samma transportmedel som för Beauxbatonseleverna i till Hogwarts i fjärde boken.

Tågstationen är inte direkt inom gångavstånd från skolan men har några affärer i närheten så det skulle kunna kallas en by. Byn kan man bara komma till när det är arrangerade utflykter eftersom det är lite för långt för vanligt folk att orka gå, men något annat farligt eller underligt finns inte i närheten, om man inte räknar havet.