Spelledarbeslut

Utrensade karaktärer (2008-04-01)

Spelledarrådet har beslutat följande:

Det har dykt upp lite problem kring vad man som överhuvud till sin släkt har rätt att göra med de utrensade karaktärerna som kan komma att dyka upp när folk dumpar sina karaktärer. Detta har SL att säga om saken:

  1. Är det så att karaktären knappt är spelad innan den rensas ut så får man som överhuvud säga att karaktären aldrig funnits, radera den ur släktträdet och låtsas som ingenting.
  2. Är karaktären däremot spelad i välkända/viktiga spel går inte detta, eftersom det påverkar för många andra karaktärer. Då kan man ta några andra åtgärder istället:
    • Låta karaktären sluta skolan. För detta är det bara att meddela SL att man vill att karaktären ska sluta skolan av nån anledning så är det inte mer med det. En hyfsat vettig anledning till varför det skulle hända kan vara bra att nämna.
    • Relegera karaktären. För detta måste du prata med karaktärens EHF för att se vad som skulle kunna leda till en relegering för att sätta det i gungning. Görs detta går det inte att få tillbaka karaktären till skolan någonsin.
    • Döda karaktären. För att lyckas med detta måste du ansöka till SL om att få göra detta. Ge en bra förklaring till varför det är det bästa för dig och din släkt och varför du inte kan tänka dig någon av de andra alternativen. SL förbehåller sig rätten att neka ansökningen då det heller inte blir så bra med en drös döda karaktärer helt plötsligt. Tänk på att inte döda eleverna på skolan utan hitta "naturliga orsaker" som kan orsaka en snabb tragisk död på loven för störst chans för godkännande. Görs detta kommer karaktären aldrig att komma tillbaka.

Så fort en spelare väljer att rensa ut en karaktär ur en etablerad släkt kommer den att tillhöra överhuvudet igen. Ingen annan får spela karaktären om det inte ansöks till SL om övertagande av en annans karaktär. Överhuvudet kan ansöka om att själv ta över spelandet av karaktären om den vill, men vill de inte det så får de ändå döda karaktären, se till att få den relegerad o.s.v. utan att originalspelaren kan återkomma till rollspelet och klaga över detta. Vi hoppas att det uppmuntrar folk att prata med överhuvudet i släkten innan folk rensar ut sina karaktärer.

Exempel:

TraXy ger mig en A-A och efter en månad när jag spelat denna vill jag rensa ut den. Eftersom jag spelat den så mycket så går det inte att låtsas om att den aldrig funnits. Såfort jag rensar ut den så tillhör karaktären TraXy i den mån att det är hon som bestämmer om någon annan får spela den eller om hon själv vill spela den (men det krävs ju ändå ett övertagande av annans karaktär för det) eller om den ska dö eller bli relegerad eller flytta till Afrika och bli fattig bohem.