Spelledarbeslut

Ändring av tid lärare kan frånvara från SH (2017-12-22)

Spelledarrådet/Hemligheternas Kammare har beslutat följande:

Tidigare har det varit så att en lärarspelare kan frånvara helt från SH i tre månader (= inte logga in i forumet överhuvudtaget) innan hen kan bli avsatt utan förvarning p.g.a. inaktivitet. Detta tycker vi är för lång tid, eftersom det betyder att någon kan totalt låta bli att logga in på SH i två månader och tre veckor och sedan logga in i forumet - utan att nödvändigtvis besvara något - och därmed nollställa räkningen igen.

Vi ändrar därför detta till EN månad för dem som spelar lärare på Hogwarts. Detta är särskilt med tanke på att det är tänkt att det bara ska vara en lärare i varje ämne, och om den enda läraren i ett ämne inte ens loggar in på SH utan att någon vet varför så stannar ämnet upp helt och hållet.

Detta beslut gäller alltså BARA om en spelare inte har loggat in i forumet på en hel kalendermånad, utan att ha sagt till i förväg att hen kommer att vara helt och hållet frånvarande en viss period. Om en lärarspelare loggar in flera gånger i veckan men aldrig besvarar sina lektioner så får hen istället en inaktivitetsvarning som vanligt.

Eftersom Beauxbatons och Durmstrang numera inte kräver att det finns spelade lärare så är det upp till respektive rektor att bestämma hur lång tid de tycker det är rimligt att en spelad lärarkaraktär kan låta bli att vara inloggad utan att bli av med sin lärarpost, så länge frånvaron gäller MINST en månad.

Vet man med sig att man ska vara borta i några veckor och att man kanske inte kommer kunna logga in på över en månad så kan man säga till i förväg. Ibland händer saker och ting i livet som gör att man inte kan/hinner/orkar logga in på SH, men de flesta brukar ändå kika in på sociala medier regelbundet och kan i så fall snabbt hojta till en SL/rektor privat att man fortfarande vill spela lärare om man vet med sig att man inte loggat in i forumet på några veckor.

Om man frånvarar för att man mår dåligt så kan det vara jobbigt att säga till, för ibland orkar man helt enkelt inte. Vi uppskattar om du kan säga till - eller om någon annan kan göra det åt dig - att du inte kan just nu så att vi vet att du VILL spela, även om du kanske inte klarar av det för tillfället. Ingen dömer dig för detta på något sätt. :heart: Du behöver absolut inte gå in på detaljer om varför du mår dåligt (om du inte själv vill), det är okej.

Hur lång tid extra det kan vara rimligt att frånvara om man säger till avgörs individuellt och beror på spelarens omständigheter.

Poängen är att om ingen säger till så vet vi som SL inte ifall en spelare inte loggar in för att hen är förhindrad av en eller annan anledning men fortfarande VILL spela och skulle logga in om hen bara kunde, eller om hen helt enkelt har tappat intresset och slutat i SH utan att säga till. Att vänta en månad gör inte så mycket om man vet att den man väntar på fortfarande tänker svara så snart hen kan, men om den man väntar på inte planerar att komma tillbaka någonsin så har man ju väntat en månad helt i onödan. Särskilt om den månaden hade kunnat ägnas åt att leta efter en ny lärare i ämnet som kan ta över om någon slutat.

Lärarspelare som vet med sig att de behöver påminnas om att de måste logga in i forumet kan med fördel lägga in en påminnelse i sin privata planeringskalender eller liknande (t.ex. Google Calendar, Habitica) att kolla SH vid jämna mellanrum. Detta gäller även lärarspelare som är aktiva på Discord, eftersom varken SL eller rektorer har som skyldighet att påminna dem om att forumet existerar.

Detta ersätter SL-beslutet Tidsbegränsning på lärarfrånvaro (2014-05-13).

P.S. Vi håller för tillfället på att se över lärarreglerna eftersom dessa inte längre är ändamålsenliga. De uppdaterades senast i februari 2006 och SH har förändrats på många sätt sedan dess.