Spelledarbeslut

Lärare bestämmer svarsfrekvens vid lektionsstart (2019-01-25)

Eftersom vi har full förståelse för att olika spelare har olika metoder för att hålla koll på sina lektioner och när man svarar som lärare så vill vi inte införa någon allmän gräns för när man förväntas svara i spel. Däremot vill vi att det ska vara lätt för både lärare och elever att ha koll på hur snabbt en lektion kommer att spelas.

Spelledarrådet har beslutat följande:

Från och med nu skulle vi vilja att lärare skriver i första inlägget i varje lektion hur ofta de planerar att svara i den lektionen, och därför hur ofta de förväntar sig att eleverna ska svara. Det behöver inte vara svårare än "jag kommer svara varannan vecka", "jag svarar en gång i veckan", "jag svarar varje onsdagkväll", "jag svarar måndagar och torsdagar", "jag svarar en gång var tredje dag" eller vad som nu kan tänkas passa för den lektionen.

Det ger både lärare och elever ett hum om när det kan tänkas finnas nya inlägg, hur ofta man behöver kolla lektionen, och när det är lämpligt att peta på elever - eller läraren! - om de segar.

Om det är uppenbart att tidsramen behöver ändras när lektionen väl kommit i gång så kan man i så fall justera den (kanske tänkte man svara en gång i veckan men alla elever tar två veckor på sig, eller så svarar alla alltid på ett par dagar), bara man påpekar detta för eleverna så att de är medvetna om ändringen.

Första inlägget bör även innehålla någon sorts tidsram för när lektionen förväntas sätta i gång, om det så är att den stängs "en månad från det att första eleven går med" eller "när X elever gått med" (men hur länge måste man då vänta om ingen kommer och tar den där sista platsen?), eller ett exakt datum.

Lärarspelare som känner för att lägga till allmänna riktlinjer för sin egen aktivitet får gärna göra detta i ämnets informationstråd i Lektionssalarna på Hogwarts. Detta är dock frivilligt att göra, men kan vara bra att kunna hänvisa till.

Att lärare anger svarsfrekvens i första inlägget gäller för lektioner som öppnas fr.o.m. detta beslut, samt lektioner som redan är öppna men ännu inte har kört i gång. Man får naturligtvis hemskt gärna lägga in det i pågående lektioner också om man vill, men det är inget krav.

Som elev kan det också vara vettigt att tänka på att ange om man vill ha en lektion som har en viss aktivitetsnivå, t.ex. om man vill spela en mycket snabb lektion eller om man vet med sig att man kommer sega de närmsta månaderna, när man ber om lektioner. Det är inte säkert att läraren kan tillgodose ditt önskemål, men det blir lättare för lärare att veta vad eleverna vill ha.