Spelledarbeslut

Ospelade karaktärer i Magivärlden (2019-09-05)

Spelledarrådet har beslutat följande:

Vem som helst kan skicka in en ”ansökan” till MSL (Angfiel) med information om en butik eller en ”viktig” person inom magivärlden. En viktig person är en person som är chef, butiksägare, tidningsredaktör, kändis eller liknande.

Utöver detta så kommer alla som skaffar magivärldskaraktärer som har en butik eller är en ”viktig/känd” person att behöva skriva en generell beskrivning om karaktären så att vem som helst kan ta med karaktären lite snabbt i ett spel eller nämna hen av någon anledning.

En ospelad magivärldskaraktär är till för att vara en bakgrundskaraktär och räknas som allas egendom. Man måste hålla sig till den generella beskrivningen av hen, men alla som vill kan ha med den personen i sina spel och spela på att ens karaktär interagerar med hen.

Exempelvis om man vill spela på att ens elev går och köper stinkbomber på en skämtbutik i Hogsmeade så kan man spela på det lite kort genom att använda den ospelade karaktären som butiksbiträde i butiken.

Denna karaktär kan aldrig bli spelad. Vill man spela karaktären som har ”samma” butik sedan så kan man göra det, men då byts karaktärerna ut. Exempelvis så var Ollivander den ospelade karaktären som hade trollstavsbutiken i Diagongränden fram till att Violette Cesarini tog över och döpte om affären till The Purple Wand och är nu ägaren istället. Ollivander har pensionerat sig någonstans.

Vi har valt att göra så eftersom vi annars ser att det skulle lätt bli så att flera personer skapar sig en bild av hur karaktären är och sedan skickar en in en bakgrund men det kanske är någon annan som har spelat mest på den karaktären i sina spel. Samtidigt blir det svårt om den som ansöker om karaktären är den som ”äger” karaktären för då blir den i praktiken en spelad karaktär utan bakgrund vilket vi inte vill ha.

En spelad magivärldskaraktär (med en viktig/känd post) är till för att kunna nämnas i spel, men inte att karaktärerna själva är med i spelen. Alla som vill kan utifrån den generella beskrivningen hitta på små saker som de kan nämna om karaktären. Spelaren har alltid rätt att gå in och säga ifrån om det är någon som är väldigt fel beskrivet om karaktären och har chans att uppdatera informationen om hens karaktär så att det klargörs.

Exempelvis om beskrivningen säger att ens karaktär är en tjurig småelak och bufflig ministeriechef så kan en som spelar en anställd säga i förbifarten att hen var inskickad på möte och blev utskälld för att hen inte ordnade alla papper korrekt dagen innan, så därför är hen på dåligt humör idag.

En spelad karaktär är till för att nämnas i spel för att göra världen mer rik på liv, men kan såklart gärna spelas aktivt om spelaren vill. De som redan har karaktärer som detta passar in på kommer att få ett PM av MSL med mer information och deadline för när det ska vara inskickat.

Som avslut vill vi uppmuntra folk att skicka in karaktärer från redan etablerade släkter, inom rimliga gränser (tio Hearts kanske inte alla har butiker i Diagongränden :look), än helt nya släkter. Se bara till att du är släktöverhuvud eller har okej från släktöverhuvudet att skicka in ansökningen. Detta är en chans att inte bara befolka SHs historia med folk från ens släkter utan även nutiden!

Vad ska en ansökan om en ospelad karaktär innehålla?

Butiksägare

Spelare: Vad heter du?
Karaktärens namn: Vad är karaktärens hela namn?
Karaktärens utseende: Hur ser karaktären ut?
Karaktärens personlighet: Hur beter sig karaktären när det kommer kunder? Hur är hen att vara kring?
Butikens namn: Vad heter butiken?
Plats: Var ligger butiken?
Utbud: Vad säljs?
Skyltning: Hur är det skyltat innan man kliver in genom dörren? Finns det ett skyltfönster? Vad finns där i så fall? Hur ser dörren ut? Hur ser skylten ut? Etc.
Personal: Vilka förutom den här karaktären jobbar här? Om ingen så lämna tomt.
Interiör: Hur ser butiken ut inuti?
Övrigt: Något övrigt värt att nämna?

Spelare: JK Rowling
Karaktärens namn: Garrick Ollivander.
Karaktärens utseende: Han är en gammal man med blekgrå ögon och ljus hy. Hans hår är grått och ofta oborstat och han klär sig allt som oftast i kostym som går i gråa/bruna toner.
Karaktärens personlighet: Det verkar som att han ser genom en när man är där och han har en tendens att verka lätt obehaglig men man kan inte riktigt sätta fingret på hur. Han är en intelligent man som brinner för sitt yrke och som minns varje detalj av varje trollstav han någonsin sålt eller tillverkat. Ollivander älskar att matcha rätt trollstav till rätt trollkarl (eller rätt trollkarl till rätt stav som han själv uttrycker det) och verkar uppskatta utmaningen när en matchning visar sig vara extra svår. Han har ett stort intresse för wand lore, till den grad att det ibland kan överskugga hans känsla för rätt och fel.
Butikens namn: Ollivanders
Plats: Diagongränden
Utbud: Trollstavar
Skyltning: En ensam trollstav som ligger på en blekt, lila kudde i ett dammigt fönster. “Ollivanders: Makers of Fine Wands since 382 B.C.” står skrivet ovanför dörren i avskavda guldbokstäver.
Personal: Ingen annan än butiksägaren.
Interiör: Ollivanders upplevs som en väldigt liten butik, väldigt smal och sliten. Lådor med trollstavar ligger på hyllor som täcker väggarna från golv till tak. I ett av hörnen i butiken står en ensam ranglig stol. Ett tunt lager av damm tycks täcka de flesta öppna ytorna i butiken.
Övrigt: Nope.

Ministeriearbetare/St Mungos-personal/Tidningspersonal etc.

Spelare: Vad heter du?
Karaktärens namn: Vad är karaktärens hela namn?
Arbetsplatsen: Var jobbar karaktären?
Plats: Var ligger arbetsplatsen?
Yrke: Vad jobbar karaktären med?
Karaktärens utseende: Hur ser karaktären ut?
Karaktärens personlighet: Hur beter sig karaktären på jobbet? Hur är hen att vara kring?
Kontor: Hur ser det ut på karaktärens kontor? Är det något som märks extra mycket?
Övrigt: Något övrigt värt att nämna?

Spelare: JK Rowling
Karaktärens namn: Harry Potter
Arbetsplatsen: Trolldomsministeriet
Plats: London
Yrke: Auror
Karaktärens utseende: Han har svart rufsigt kort hår som aldrig ser ut att ha haft en borsta draget genom det. Han har ett ärr format som en blixt i pannan. Generellt har han på sig sin uniform när han är på jobbet.
Karaktärens personlighet: Han är professionell och social, lätt att umgås med. Trevlig och charmig. Kan bli lite uttråkad och har en tendens att själv vilja ge sig ut med de andra Aurorerna fast han borde vara på kontoret. Om han är med i tidningen så är det bra att undvika honom just den dagen då han blir lättirriterad när det händer.
Kontor: Kontoret är ett mellanstort rum med ett skrivbord, en bekväm stol, några bokhyllor och två fönster som blickar ut över en sjö och en vacker skog som påminner mycket om utsikten från Gryffindors sovsalar. Det är oftast stökigt och ligger pappershögar lite överallt. Det märks att personen inte bryr sig så mycket om organisation och ordning.
Övrigt: Han besegrade Voldemort när han var sjutton år och är känd i magivärlden som ”The Chosen One” och ”The Boy Who Lived”.

Kändisar

Spelare: Vad heter du?
Karaktärens namn: Vad är karaktärens hela namn?
Yrke: Vad jobbar karaktären med?
Arbetsplatsen: Var jobbar karaktären?
Plats: Var ligger arbetsplatsen?
Karaktärens utseende: Hur ser karaktären ut?
Karaktärens personlighet: Hur upplevs karaktären av andra? Hur är hen att vara kring?
Hur är arbetsplatsen: Hur ser det ut där karaktären jobbar? Finns det något särskilt andra borde vara medveten om?
Övrigt: Något övrigt värt att nämna?

Spelare: JK Rowling
Karaktärens namn: Gyllenroy Lockheart
Yrke: Författare
Arbetsplatsen: Hemifrån
Plats: Okänt
Karaktärens utseende: Lockman är blond och har blåa ögon. Han klär sig i extravaganta trollkarlsklädnader som ofta går i ljusblått och guld.
Karaktärens personlighet: Lockman är en oerhört egoistisk, egenkär, inbilsk och självupptagen man som har skrivit flera böcker om sitt liv och sina hjältemodiga insatser. Många upplever honom dock som den charmiga äventyraren som han vill måla upp för andra att han är. Kvinnor/tjejer/flickor tenderar att förälska sig i honom snabbt.
Hur är arbetsplatsen: Okänt
Övrigt: Han är just nu instängd på St.Mungos där han behandlas för minnesförlust.

Övriga magivärldskaraktärer

Spelare: Vad heter du?
Karaktärens namn: Vad är karaktärens hela namn?
Yrke: Vad jobbar karaktären med?
Karaktärens utseende: Hur ser karaktären ut?
Karaktärens personlighet: Hur beter sig karaktären? Hur är hen att vara kring?
Övrigt: Något övrigt värt att nämna?

Spelare: JK Rowling
Karaktärens namn: Luna Scamander f.d. Lovegood
Yrke: Naturforskare. Utforskar och upptäcker nya magiska djur och varelser, reser runt i världen.
Karaktärens utseende: Hon har blont långt hår, smal byggd och klär sig väldigt excentriskt, till exempel har hon trollstaven bakom örat, örhängen av rädisor och ett halsband av honungsölkorkar.
Karaktärens personlighet: Hon har en drömmande och udda personlighet.
Övrigt: Är vän med Harry Potter, gift med Rolf Scamander och har två tvillingsöner Lorcan och Lysander.