Spelledarbeslut

Omstrukturering av platsannonser (2007-01-18)

Spelledarrådet har beslutat följande:

Del 1: Föranmält intresse

"Om ingen post är annonserad kan du ändå anmäla intresse för att spela X, så kan du komma först i kön när något dyker upp!"

Förut har detta betytt:

[Spelare] säger till *SL, trots att ingen post finns utannonserad i forumet, att de gärna vill ha en viss post. När den posten behövs frågar *SL spelaren om de fortfarande är intresserade av att spela den rollen. Säger de ja ber *SL att de skickar namn och bakgrund. Blir den godkänd kommer det aldrig ut någon jobbannons i forumet så att andra kan söka, eftersom det redan funnits en sökande redan i förväg.

Nu kommer detta istället betyda följande:

[Spelare] säger till *SL, trots att ingen post finns utannonserad i forumet, att de gärna vill ha en viss post. När den posten behövs frågar *SL spelaren om de fortfarande är intresserade av att spela den rollen. Säger de ja ber *SL att de skickar namn och bakgrund. När det gått tre dagar, så annonseras posten ut officiellt. Spelaren har fått en förvarning om posten och har kunnat skicka in en bakgrund först, men alla andra får också se att den finns och kan ansöka om den ifall de vill, och har lika stor chans att få den. Att säga till i förväg ger en bara försprång till att kunna skriva och skicka in en bakgrund.

Detta är så att det ska bli mer rättvist för alla, och att rätt karaktär får jobbet, istället för att den som sökt jobbet i förväg får posten, eftersom det kanske inte är den som är bäst lämpad för just det jobbet.

Del 2: Tidsbegränsning

Alla annonser kommer i fortsättningen att ha en tidsbegränsning när de postas, d.v.s. ett senaste datum för ansökning. Fram tills dess kan hur många som helst ansöka, men inget beslut kommer att fattas förrän den angivna tiden gått. På så sätt blir det enklare för både spelare och SL att sköta om ansökningar, och alla får söka på lika villkor, eftersom ingen bakgrund kommer att läsas förrän ansökningstiden gått ut. Hur lång tid en ansökning är öppen varierar, och har ingen anmält intresse när tiden gått ut lär ansökningstiden utökas.

Del 3: Ansökningsstatus

Istället för LEDIG/Väntar på bakgrund/Under övervägan/TILLSATT kommer statusen på poster som söks att ändras till följande:

LEDIG: Öppen för ansökningar och ingen har hittills hört av sig om posten.
ÖPPEN: En eller flera personer har anmält sitt intresse för posten, men alla kan fortfarande ansöka.
STÄNGD: Man kan inte längre ansöka, för att posten är så gott som tillsatt, *SL ska bara välja vilken bakgrund som passar bäst.
TILLSATT: Posten är tillsatt, ingen mer kan ansöka.

Detta är för att underlätta för alla, för då kan man se om fler har ansökt - och att man då har konkurrens - eller om man är helt ensam om att vilja ha posten. "Stängd" är när ansökningstiden gått ut, då *SL börjar läsa igenom bakgrunderna för att sedan bestämma vem som ska få posten (jämför med lektionssalarna, där "Stängd" är att man inte längre kan få gå in i lektionen).