Spelledarbeslut

Magikerlotteri (2007-01-09)

Detta är för tillfället nedlagt p.g.a. att de nya forumen saknar funktionen!

QSL genom Spelledarrådet/Hemligheternas Kammare har beslutat följande:

Spelet har kommit till SH genom Magikerlotto! Det kommer att gå till som så att man köper ett nummer mellan 1-75. Sedan så kommer QSL att ange vilken dag och tid som man inte kan köpa lotter längre på (dragningsdag och tid). QSL drar ett nummer och den som tagit det numret vinner hela potten, d.v.s. det som alla satsat.

Men hur ”köper” man numren?
Man donerar pengar till användaren Magiska Spel och Sporter.

Men hur mycket kostar varje nummer?
Varje nummer kommer att kosta 1 galleon. Du får max köpa 10 nummer.

Vad ska det stå med i donationen?
Du ska ange vilket/vilka nummer du vill ha och ditt användarnamn. Mer behöver du inte göra.

Om det inte är någon som har det rätta numret, vad händer då?
Pengarna ligger fint kvar och bygger upp till en jackpott till nästa gång det blir dragning. Med andra ord så blir det mer och mer pengar i potten.

Men om jag råkar ta ett nummer som någon annan redan tagit?
Då delas vinsten lika mellan de som hade numret.

Fasen jag råkade lämna in fel antal galleoner/siklar/knutingar!
Oroa dig inte. Får QSL in fel summa pengar för det antalet nummer du vill ha så skickar hon helt enkelt tillbaka pengarna till ditt konto och räknar bort alla de numren från lottdragningen.

Jag har inga galleoner?
Man du kanske har 17 siklar eller 493 knutingar? Vilken valör man använder sig av spelar ingen roll.

1 galleon
eller
17 siklar
eller
493 knutingar

Eller så kan du växla in till galleoner såhär:

Tryck på "Växla" under mynten till vänster om dina inlägg. I fältet "Från" väljer du "knutingar" eller "siklar" och i fältet "Till" väljer du galleoner". Ovanför skriver du in hur många knutingar du vill växla. Kanske vill du växla alla, då skriver du bara i hur många knutingar du har i rutan. Vill du fylla i så att det står utan decimaler tar du fram en miniräknare och räknar ut:

2226 / 493 = 4.5152129817444219066937119675456
4 x 493 = 1972.

Du har 2226 knutingar. Dela detta med 493 - det är så många knutingar det går på en galleon. Då får du 4 och en massa decimaler. 4 är antalet hela galleoner du får ut. Ta sedan 4 och gångra/multiplicera det med 493, så får du antalet knutingar du måste växla för att få exakt 4 galleoner, d.v.s. 1972.

 

Om du vill växla siklar till galleoner så går det 17 siklar på en galleon. Du skriver alltså in 17, Från: Siklar, Till: Galleoner och trycker på Växla-knappen!

Att utöka detta med odds och liknande finns det planer för om detta blir populärt. Även att utöka så man har fler nummer på en lott typ som Keno finns det också planer på.