Spelledarbeslut

Gräns på karaktärer med samma efternamn (2013-01-08)

Fråga från spelare:

Hur många karaktärer från samma släkt får det egentligen finnas på Hogwarts? Det börjar bli ganska många nu som har samma efternamn ...

Spelledarrådet har beslutat följande:

En gång i tiden så fick vi samma fråga från en spelare. Då blev svaret att vi inte tyckte att det fanns någon anledning att oroa sig om det inte blev jättemånga, men sedan det beslutet fattades på våren 2008 så har SH vuxit. Släktforskning är betydligt mer populärt nu än vad det var då, vilket innebär att fler spelare aktivt försöker hitta spelare till sina släkter. Detta i sin tur betyder att det finns ganska många karaktärer med samma efternamn på Hogwarts. Det tycker vi, och andra med oss, är både tråkigt och aningen tjatigt.

Därför väljer vi nu att införa en begränsning på hur många karaktärer med samma efternamn det kan finnas på Hogwarts samtidigt. Detta beslut gäller först och främst ELEVER. (För lärare och annan skolpersonal samt spöken, se nedan.)

Gränsen ligger på åtta. Det spelar ingen roll om det handlar om syskon, kusiner, sysslingar, tremänningar eller någon annan kombination. Så länge de tillhör samma magikersläkt och därför har samma efternamn så omfattas de av detta och det får finnas max åtta åt gången. I nuläget finns det ingen släkt som ligger på den här gränsen, vilket är orsaken till att vi satte den just där.

Vill man att det ska finnas fler än åtta ur samma släkt på skolan samtidigt så måste man ansöka om detta till Spelledarrådet och komma med en bra orsak. Spelledarrådet kan i sådana fall utöka gränsen till tio för denna släkt, men tio är den absolut översta gränsen. Vill man ha fler än så så får man vänta till dess att någon har tagit examen eller blivit utrensad.

För mugglarfödda, som inte kan ha släktträd/släkttrådar i Släktforskningsforumet i SH, så gäller fortfarande den vanliga gränsen för vad som verkar rimligt, vilket är upp till hattarna att avgöra. Smärtgränsen för dem brukar ligga på kanske tre till fyra elever med samma efternamn, lite beroende på hur vanligt/ovanligt namnet är.

Eftersom rektorn väljer ut lärare och annan skolpersonal själv samt godkänner spökansökningar så förbehåller sig rektorn rätten att neka sådana karaktärer ur släkter är på eller nära gränsen för hur många det kan finnas på skolan, till förmån för nya släkter eller släkter som inte har lika många karaktärer i spel än.

OBS! Detta betyder att det tidigare spelledarbeslutet Begränsning av antal elever ur samma släkt (1/4/2008) inte längre gäller, utan istället ersätts av det här.