Spelledarbeslut

Flytt och uppdelning av Borgin & Burkes (2009-08-29)

Spelledarrådet har beslutat följande:

Det har på sista tiden uppmärksammats att de spel som finns i Borgin & Burkes är ibland så pass grova att en del medlemmar inte känner sig bekväma med åldersgränsen utan vill höja denna. Spelledarrådet har diskuterat detta och kommit fram till att vi håller med om detta. Därför kommer vi vidta åtgärder mot detta som kommer se ut som följande:

Borgin & Burkes (B&B) kommer delas upp i två forum, ett forum för de som är 15+ och ett forum för de som är 18+. Forumet för 18+ kommer att heta Fängelsehålorna (FH).

Borgin & Burkes kommer behålla sitt syfte i det att där ska spel av sexuell/våldsam natur spelas och eventuella andra spel som inte passar sig i öppet forum. Dock har behovet inför att ha ett forum för ännu grövre spel uppkommit och det är det Fängelsehålorna kommer vara till för.

Nyheten kring detta är att när vi delar upp B&B i två forum har vi bestämt att flytta båda dessa till forum2! Alla trådar är redan flyttade av SL själva, så B&B i forum1 kommer raderas relativt snabbt efter att detta postats. Oroa er inte, era spel finns kvar! Genom flytten har vi valt att radera hela användargruppen så om du vill ha tillgång till B&B igen när det ligger på forum2 måste ansöka om medlemskap igen. Detta gör du genom att följa instruktionerna i forumet (samma som du gjorde på forum1).

Borgin & Burkes

Detta forum ändras inte mycket på grund av detta. Spel med sexuell och/eller våldsam natur kommer att postas här. Det är de riktigt grova spelen som helt enkelt försvinner. Man måste vara 15 + för att få tillgång till forumet och man ansöker om medlemskap genom att följa instruktionerna i forumet.

Är det så att ni tycker att ett spel som postas här borde klassas som ”grovt” (dvs borde ligga i FH) så ta kontakt med SL så ska vi utvärdera spelet och se om det borde flyttas.

 • Följande spel kommer (och ska) kunna postas i B&B:
 • Användande av Droger/Alkohol
 • Användande av Grovt Språkbruk
 • Grov mobbing med våldsinslag
 • Incest mellan två villiga vuxna
 • Lätt BDSM
 • Milt sexuellt tvång
 • Mord som inte beskrivs i detalj
 • Parodier
 • Självmord som inte beskrivs i detalj
 • Vanligt sex/"vaniljsex"

Fängelsehålorna

Detta nya forum är inte bara speciellt i det att det kräver att du är minst 18 år för att få tillgång till det. Du ska även ha spelat och vilja posta ett spel här för att få tillgång till forumet. SL har gått igenom alla spel som nu ligger i B&B och valt ut de spel som klassas som ”grova” och lagt dem i FH istället. Dessa personer som har spelat i dessa spel (eller spelar) har fått tillgång till FH automatiskt. Alla ni andra måste alltså skicka in en logg till SL med ett spel som vi sedan avgör om det ska ligga i FH (eller om det inte är grovt nog då det borde postas i B&B). Om det är grovt nog kommer du (och eventuella andra som också spelat i spelet) få tillgång till FH och kunna posta din logg.

Information om vilka spel som klassas i FH kommer att ligga i B&B-forumet.

Allmänt:

* Du kan när som helst säga till SL och be dem ta bort dig ifrån någon eller båda av dess forum, om du känner att du inte vill ha tillgång till dem längre.

* Det kommer bli mycket hårdare med hur du Varnar i dina spel i dessa forum i fortsättningen. Skriv så detaljerade varningar som möjligt för att folk INTE ska behöver läsa spel som de inte vill läsa. Du kanske inte tycker det är så äckligt med en karaktär som blir fastbunden och blir smiskad men någon annan kanske inte vill läsa sådant, då ska det alltså stå ”Lätt BDSM med smisk och bondage” istället för ”De har sex”.