Spelledarbeslut

Fjäderpennor som inte behöver doppas i bläck (2016-03-09)

Fråga från spelare:

Får min elevkaraktär uppfinna en fjäderpenna man inte behöver doppa i bläck stup i kvarten?

Spelledarrådet har beslutat följande:

Vi har funderat på detta och vi tänker att det är en sådan sak som redan finns i magivärlden. De har ju trots allt använt fjäderpennor och bläck i hundratals år, så att ingen skulle ha kommit på sätt att förenkla skrivandet förrän nu låter konstigt. Tänk t.ex. på Rita Skeeters Snabbcitat-penna i filmerna, som vi har för oss skriver utan att behöva doppas i en bläckflaska först.

Vi tänker oss att anledningen till att de inte används på Hogwarts är för att de är riktigt dyra att köpa, så det är inget man i första hand ger till folk som brukar knö ner saker direkt i väskan utan att ha fina penn-etuin av trä att skydda dem i och så vidare, för det skulle vara att kasta pengarna i sjön. Sakerna man behöver för att gå på Hogwarts kostar ju en del, så då lägger man hellre kanske 30kr på en vanlig fjäderpenna som man doppar i bläck (och som är lätt att byta ut om den går sönder) istället för 3000kr+ för en penna man inte behöver doppa.

Snabbcitatpennor skulle kunna vara förbjudna, dels för att de kan vara opålitliga (tänk hur mycket Rita Skeeters penna hittade på!) och dels för att det skulle kunna ses som fuskande.

Det lär finnas billigare modeller också (kanske 500kr), men de har en tendens att läcka så pass mycket att man inte vill riskera att de läcker ut i skolväskan och förstör allt man har där, eller att ens anteckningar förvandlas till en hög bläckfläckar att det helt enkelt är lättare med en man doppar.

Äldre elever har säkert lyckats lära sig en trollformel som gör att man inte behöver doppa pennan lika ofta också.