Spelledarbeslut

Beauxbatons och Durmstrang ändras (2017-01-01)

Spelledarrådet har beslutat följande:

Beauxbatons och Durmstrang kommer att ändras om till "ospelade spelade skolor".

Varför:

Dessa två skolor har funnits i många år på SH, men har inte kommit upp i den aktiviteten som kan förvänta sig av aktivt spel. Trots flera gånger som skolorna har organiserats om eller ändrat på detaljer så har det inte lett till att skolorna blivit mer aktiva.

Det är förståeligt då de flesta som spelar på dessa skolor hellre prioriterar Hogwarts när det väl spelas och att alls tid är begränsad. Därför kände vi att vi är tvungna att göra något åt skolorna. Det funkar inte att ha två ganska stora delar av rollspelet där aktiviteten helt enkelt inte är bra.

Men vi vill inte lägga ner skolorna och låtsas om att de inte finns eftersom de ändå är roliga för många att spela på, det finns massor med kul information som skrivits av dedikerade medlemmar och de har funnits så länge så de känns som en stor del av rollspelet idag.

Så vad innebär då detta med "ospelad spelad skola"?

  • Man kommer fortfarande kunna skicka in bakgrunder till sorteringshattarna för elever och till rektorerna för lärare/personal, men inga karaktärer kommer att aktivitetskollas (förutom vissa väldigt speciella karaktärer såsom Rysslands kronprins, men dessa karaktärer kommer få definieras utanför detta system av de spelare som det påverkar).
  • Forumen kommer vara kvar men i nya forumet kommer alla spel begränsas till ett forum för hela skolan. Om det blir väldigt mycket aktivitet så kommer vi såklart att öppna fler forum per skola. Detta görs efter behov.
  • Du kommer fortfarande kunna spela lärare och lektioner, men det är inget tvång.
  • Rektorerna väljer om de vill tillsätta övrig personal på skolan eller om de vill ha dem ospelade (de som nu spelar sådan personal blir inte av med sina karaktärer om de vill fortsätta spela dem utan det gäller poster som ska tillsättas i framtiden).
  • Rektorerna väljer hur de vill tillsätta lärarspelare i ämnen. Det går utmärkt att ha ospelade lärare på skolorna, men om någon vill spela lärare och posten är ledig så bör personen få göra det.
  • Du som spelare väljer själv när din karaktär går upp i en årskurs (en veckas sommarlov gäller dock fortfarande), men om du väljer att gå upp i en årskurs där det inte finns skrivna lektioner är du medveten om att det inte går att ta lektioner om inte läraren hittar på en lektion åt dig. Det är upp till läraren om hen vill/orkar det.
  • Du får börja med din nya elev i vilken årskurs du vill.
  • Det kan krävas att du ska spela ett spel för att gå med i ett elevhemssällskap på Beauxbatons eller för att gå med i Quidditchlaget på Durmstrang och liknande situationer. Det är då upp till den ansvariga rektor/elevhemsföreståndaren/elevsällskapsansvariga/osv att avgöra vad det ska vara för typ av spel och när det behövs spelas.