Spelledarbeslut

Antal lektioner under GET/FUTT-år (2010-10-25)

Spelledarrådet har beslutat följande:

Sedan lektionssystemet gjordes om så att man kunde ta lektioner beroende på vilket betyg man vill ha, så har alla årskurser som kräver D-uppgifter för att bli färdiga varit undantagna från detta p.g.a. vissa tekniska brister med hemsidan. Man har alltså behövt gå alla tre lektioner i alla ämnen, eftersom det annars inte går att rapportera in D-uppgifterna.

Eftersom detta tekniska krux fortfarande inte åtgärdats så finns det nu en alternativ (tillfällig, hoppas vi) lösning för elever som går sitt GET- eller FUTT-år på Hogwarts:

De spelare som vill gå tre lektioner med sina karaktärer går tre lektioner som vanligt och skickar in sina D-uppgifter till Ämnesansvarig (ÄA) precis som vanligt, precis som det alltid har varit. Vem som är ÄA står i "Information"-tråden i varje ämnes lektionsforumavdelning.

ÄA kan inte rapportera in D-uppgifter om karaktären inte har tagit alla tre lektioner, utan det kräver högre administrativa rättigheter på hemsidan, d.v.s. en SL, så:

De spelare som bara vill gå en eller två lektioner med sina karaktärer går en eller två lektioner och skickar sedan in sina D-uppgifter till Spelledaren över Skolor och Utbildning (SSL) (Traxy), som fipplar med hemsidan och betygsätter och rapporterar in uppgiften.

Betyget som man kan få på D-uppgiften beror på hur många lektioner man tagit, precis som det gör med betygen i övriga årskurser. Har man bara tagit en lektion kommer betyget på D-uppgiften endast rapporteras in som D eller A, oavsett hur bra eller dåligt det går för eleven i själva uppgiften. Det kan gå superdåligt eller superbra, det blir ändå inte mer/mindre än D/A. För två lektioner kommer då betyget på D-uppgiften givetvis att kunna bli allt ifrån Bedrövligt till Över förväntan. Enda sättet man kan få ett betyg som verkligen motsvarar en uppgift som går katastrofalt dåligt (Knäppt) eller är den bäst utförda uppgiften någonsin (Utomordentligt) är att gå alla tre lektioner som vanligt och sedan skicka in D-uppgiften till ÄA som vanligt.

Hur tillfällig den här lösningen är beror på a) hur mycket extrajobb det innebär för SSL och b) hur lång tid det tar innan hemsidan är fixad så att det går att rapportera in D-uppgifter enligt det omgjorda betygssystemet. Blir det för mycket jobb för en person så lär det pytsas ut på fler personer (läs: elevhemsföreståndarna) istället, hellre än att återgå till att alla måste ta tre lektioner.

OBS! Specialämnen som bara läses under en enda årskurs är undantagna från detta beslut och man behöver fortfarande gå alla tre lektioner för att kunna lämna in D-uppgiften och slutföra ämnet. Dessa ämnen är: KVF (år 1), SOS (år 6), STF (år 6 eller 7).

P.S. Den som går tre lektioner och skickar in sin D-uppgift till SSL i ämnen som SSL inte uttryckligen är ÄA i själv, eller där man inte väntat på att ÄA ska rapportera in uppgiften inom tio dagar, kommer att få smisk. :P Alltså: om du har gjort tre lektioner så skickar du bara in D-uppgifter till Traxy om a) Traxy är ÄA i ämnet och därför ska ha in GET/FUTT oavsett hur många lektioner du gått, eller b) du har väntat i mer än tio dagar på att den som är ÄA ska rapportera in uppgiften (GET/FUTT/KVF - gäller det SOS/STF ska de gå till MSL/Angfiel istället) och ÄA inte har gjort detta. Tack på förhand!