Ansök om ny elevkaraktär på Beauxbatons

För att ansöka om en karaktär på Beauxbatons måste du i nuläget PM:a ansökan till SORTERINGSHATTEN i forumet. De behöver följande information för att kunna ta ställning till din ansökan:

  1. Elevens för- och efternamn
  2. Förklaring till namnet (om det behövs)
  3. Vilket land eleven kommer ifrån
  4. Elevens hemort (även stadsdel om hemorten är Paris)
  5. Om elevens föräldrar är mugglare, magiker eller en av varje
  6. Om eleven är en flicka eller pojke
  7. Eventuella kommentarer

Se nedan för förklaringar, förtydliganden, o.s.v.

OBS! På den här sidan kan du endast ansöka om att spela elevkaraktärer på Beauxbatons. Lärarkaraktärer på Beauxbatons är begränsade och annonseras ut i forumet och du kan bara ansöka om du redan spelar minst en elev. Magivärldskaraktärer samt karaktärer på Hogwarts/Durmstrang har andra ansökningssätt.

Har du skapat ditt forumkonto än?

Du måste ha registrerat dig i forumet för att din namnanmälan ska kunna godkännas. Om du inte har registrerat dig där än, så anmäler du dig med samma användarnamn som på hemsidan. Registrera dig här! (öppnas i nytt fönster)

Om ditt namn inte godkänns av forumet, för att det innehåller ett namn på en karaktär ifrån böckerna exempelvis, anmäl dig med ett annat namn i forumet och skriv sedan i Reparo-avdelningen och be om att byta namn på ditt hemsidekonto så att du heter samma sak på bägge ställen.

* = sådant som måste fyllas i

Information om elevkaraktären du vill spela

Här fyller du i information om den elevkaraktär du vill skapa på Beauxbatons - INTE om dig själv!

Namn

För- och efternamnet måste passa in kulturellt i Frankrike och närliggande områden. Det ska alltså inte låta svenskt eller engelskt. Det måste dock inte nödvändigtvis låta särskilt fransktalande heller - det finns många invandrare i upptagningsområdet, så namn som kommer från t.ex. Afrika, Indien, Kina eller Polen är inte ovanliga. Kom bara ihåg att säga till att en förälder (eller förälders förälder, o.s.v.) har invandrat till landet, så att vi inte nekar namnet automagiskt bara för att det inte låter franskt.

En lista över namn och orter som för närvarande är stopp på hittar du här (öppnas i nytt fönster).

Vi godkänner inte karaktärer med samma/liknande namn som karaktärer i HP-böckerna, andra böcker, TV-serier, filmer eller kändisar. Vi godkänner heller inte karaktärer med titlar (t.ex. Lord/Lady, Sir/Madam), eller karaktärer med samma/liknande namn som en karaktär som redan finns på SH.

Namnet på elevkaraktären ska åtminstone låta som ett riktigt namn, även om det är påhittat. Karkaktären kan alltså inte heta "Pä[email protected]" även om du har det som användarnamn här eller någon annanstans.

Låter det som ett förnamn men är lite udda så fyller du i en kort förklaring till namnet lite längre ner.

Om efternamnet är med på listan över reserverade släktnamn krävs det att du fått lov från från släktöverhuvudet att använda det efternamnet. Är detta din första karaktär på SH så rekommenderar vi att du helt enkelt väljer ett annat efternamn den här gången.

Om för- eller efternam på något sätt är konstigt, ovanligt, påhittat, eller inte är/låter franskt, ge en kort förklaring till varför, t.ex. "farfar kom från Italien", "pappa är från Kina", "släkten kommer från Indien", o.s.v. Vanliga namn av typen "Marie Martin" och "Louis Dubois" behöver man inte förklara. Se Hjälp » Namnmotiveringar (guide) (öppnas i nytt fönster) för en längre förklaring!

Saknas en förklaring till ett ovanligt eller utländskt namn kanske namnet blir underkänt och du blir i så fall ombedd att skicka in en ny ansökan.

Härkomst

Beauxbatons tar endast emot elever från fransktalande länder i Europa: Frankrike, Monaco, Luxembourg, samt delar av Belgien (d.v.s. Vallonien i syd), Schweiz (d.v.s. västra delen, se den här bilden) och Andorra, samt tillhörande öar och ögrupper (t.ex. Korsika), så karaktären måste komma från en plats som ligger någonstans i en fransktalande del av Europa.

Om du vill att din karaktär ska komma ifrån Paris så måste du skriva exakt vilken stadsdel de kommer ifrån för att det ska godkännas. Tänk på att magiker helst försöker hålla sig undan mugglare - de bor alltså oftast inte mitt inne i centrum av storstäder.

Råkar du glömma vad du har fyllt i här så gör det inget. Hemorten ska stå med i rubriken i bakgrunden, så du kan hitta på en ny. Om du skriver något i bakgrundsrubriken som inte stämmer med den här ansökan så uppdaterar vi hemorten på hemsidan när bakgrunden godkänns.

Om elevens föräldrar är mugglarfödda men själva gick på Beauxbatons så väljer man "Magiker bägge två".

OBS! Vissa elevsällskap tar inte in mugglarfödda, så vill man att eleven ska hamna där så måste hen ha minst en förälder som är magiker. Det kan hända att en elevkaraktär t.ex. har uppfostrats av en ovetande mugglarmamma för att magikerpappan är ute ur bilden på något sätt och kanske inte ens vet om att han har ett barn.

Övrigt

  Häxa (flicka)
  Trollkarl (pojke)

Magiker är lite gammaldags av sig och vet tyvärr inte riktigt hur man delar in elever i sovsalar utan att gå efter traditionella könsuppdelningar.

Skriv ingenting om din elevkaraktär här! När elevens namn är godkänt vill vi veta allt om honom eller henne, men inte precis här och nu. Du kommer få ett mejl med instruktioner om detta, så vänta till dess. :) Däremot får du gärna berätta hur hittade du till SH om du vill, eller ställa någon fråga du inte hittat svaret på någonstans på hemsidan, t.ex. i FAQ.

Om du har "låst upp" möjligheten att börja direkt i en högre årskurs och vill göra detta så skriver du vilken årskurs de ska börja spelas i här.

Skicka bara in en namnanmälan åt gången! Du kan bara ha ett godkänt namn åt gången vars bakgrund vi väntar på att få in. Vänta alltså till du har fått den här namnanmälan besvarad innan du skickar in ett nytt namn. Skickar du in flera namn på raken så kommer vi att radera ansökningarna till alla utom det senaste du skickat in.

Alla namnanmälningar granskas av vår antagningskommitté. Din anmälan kommer att granskas och besvaras via forum-PM så snart vi kan, vilket vanligtvis brukar vara inom sju arbetsdagar. Det sker alltså INTE automagiskt/direkt.