Talmagi 502

-

Ur läroboken:

Kabbalistsystemet är det man kallar det äldre systemet vid numerologiska beräkningar. Detta system innehåller siffrorna 1-8, eftersom siffran 9 anses som gudomlig och inte kan uppnås av vanliga människor.

Systemet användes av den tyske naturfilosofen Heinrich Cornelius Agrippa av Nettesheim (1486-1535). Det kabbalistiska systemet går ut på att finna det såkallade primärtalet för en persons namn. Detta tal säger sedan något om personligheten hos namnets bärare.

Primärtalet för ett namn fås fram genom att översätta varje bokstav i namnet till en siffra enligt en översättningstabell. Namnet är det förnamn som man brukar kallas för (smeknamn om så är fallet) och efternamn. Alla siffror läggs sedan ihop till en summa. Om denna summa överstiger 9 delar man upp talet i dess komponenter och lägger sedan ihop dem Om detta tal också det är större än 9 delar man upp talet i komponenter och fortsätter så tills ett sluttal under 10 erhålls.

Mik Owen = 4+1+2+7+6+5+5=30
3+0=3
Mik Owens primärtal är alltså 3

Tabellen nedan är den som används i översättningen för kabbalistsystemet.

1 A, Å, Ä, I, Q, J, Y
2 B, K, R
3 C, G, L, S
4 D, M, T
5 E, H, N
6 U, V, W, X
7 O, Ö, Z
8 F, P

Siffrornas betydelse

  1. Start
  2. Balans
  3. Möjlighet
  4. Stabilitet
  5. Sökande
  6. Harmoni
  7. Egen vilja
  8. Karma
  9. Slutförandet

1:an är självständig, men även själkritisk eftersom den vill vara nummer ett. Ettor är ansvarsfulla personer som är duktiga i sitt arbete, vilket leder till att de når sina mål. De har starka ledaregenskaper. Det mesta en etta tar sig för är genomförbart, även fast vägen ibland är lång. Ettor bör tänka på att vara ödmjuka, och att inte köra över andra människor. Märker du att det viskas bakom din rygg bör du nog tänka efter hur du agerar och kanske visa lite mer hänsyn. Eftersom ettorna har höga krav på sig själv har de också krav på sin älskade. Helst ska hon/han ha lika höga ambitioner som ettan och vara mån om sitt yttre. I ett förhållande hittar ettan ofta på små roliga saker, som ni kan göra tillsammans, för att komma bort ifrån den trista vardagen.

2:or har en stark intuition och en naturlig ådra för artisteri och kreativa arbeten. Tvåor är vänliga, hjälpsamma och fredliga personer som är lätt att tycka om. De älskar att ha mycket folk omkring sig och det är hos dem de roligaste festerna äger rum. De avskyr att vara ensam. Ännu en positiv egenskap hos tvåorna är att de har lätt för att känna medlidande. Detta kommer kanske att leda till att de i framtiden engagerar sig i humanitära frågor. Trots uppskattningen de får från vännerna har de det lite svårt med självkänslan och självförtroendet. Ibland kan det hända att de hittar på små vita lögner för att dölja dessa. De har även svårt att fatta beslut och sedan hålla dig till dem. När det gäller kärlek är det tvåorna som drömmer om den eviga förälskelsen.

3:or är mycket idérika människor. De är begåvade och extremt sansade i det de gör. Känner de sig instängda och inte får utlopp för sin kreativitet blir de deprimerade. Treor är populära av nästan alla på grund av sin livsglädje som lätt smittar av sig. Problem blir det när trean är allt för kreativ och disciplinerad, det kan leda till att de kontrollerar andra människor lite för mycket, närandra inte tänker likadant. De har lätt för att irritera sig på oliktänkande och det bör de försöka arbeta bort. I hemmet är de lika disciplinerade, näst intill pedantiska. Om de ska leva tillsammans med någon bör denna inte vara någon slarver. Då kommer helt enkelt inte trean att stå ut.

4:or har fötterna på jorden. De är världsvana personer med många lärdomar i bagaget. De är både praktiska och balanserade. När det gäller arbetet är de beredda att kämpa för att nå sina mål. När det väl tar sig an något, så slutför de det. Andra litar på fyran och vet att de är dugliga till mycket. Trots det aktiva arbetslivet har fyran svårt att få äkta vänner. Ibland känner de en otrygghet som kan ha att göra med något otäckt de har upplevt. Detta får dem att leta efter en trygg person vid valet av partner. För denne/denna är de beredda att öppna sitt innersta. Det är kanske deras kära som kommer att få dem mer öppna för nya vänner.

5: I deras närvaro har man aldrig tråkigt. De är utåtriktade, roliga och mycket nöjeslystna. De gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar de gärna upp stämningen. Kanske borde de lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför otyglade. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. De är rädda för att bli lurade och det beror nog på att de har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring är så vana vid deras skämtsamma sätt och tror att de alltid är beredd på skojigheter. Det är viktigt att femmorna visar att de även kan vara seriösa. De faller för personer som är lika lekfulla som dem och har glimten i ögat. I ett förhållande kan de känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom deras dåliga självförtroende lyser igenom även här.

6: an är balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. De är trygga, ärliga och har de familj prioriterar de den, framför allt annat. Sexor är populära och folk dras till dem som till en magnet. Sexor är sensuella och riktiga romantiker som älskar allt vackert. Ibland kan sexan framstå som konflikträdd och trångsynt eftersom de vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för de vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit. De har lätt för att skaffa en partner men de väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är de väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av sig själv.

7:an är intresserad av det ockulta och kan se på världen ur ett andligt eller filosofiskt perspektiv. Sjuor är ofta psykologer, genier eller affärsmänniskor, men mer artistiska yrken kan också förekomma. De älskar människor och omger sig ofta med dina vänner. Av dem som inte känner sjuorna riktigt, sätts de av någon anledning oftast på en piedestal. Kanske kan det bero på den mystiska sida som gör att de verkar oåtkomlig. I fel sällskap kan de lätt bli blyga och tillbakadragna, detta för att de har svårt för att lita på folk. De kan också bli cyniska och starta ett beroende, exempelvis alkoholism. Sjuorna är inte den som tar första steget när det gäller kärlek, utan väntar på att någon annan ska ta initiativet. Men har de väl börjat träffa någon de tycker om är de inte rädda för att vara mer framåt. Den som får sjuans kärlek svävar ständigt på rosa moln.

8:or förutsägs få världsstor framgång, kanske på grund av sin enorma övertygelse och viljekraft. De kan ibland verka kyliga trots att de har stor humanitet, vilket förvirrar de nära och kära. Som åtta känner man sig ofta missförstådd. För att nå sina mål går de gärna den långa vägen, bara de slipper att få råd ifrån andra. Tycker de arbetet är intressant kan de jobba hur mycket som helst. Sjuorna måste dock se upp så att de inte negligerar sina närmaste. Deras arbetsvilja och kapacitet kan leda till att de drabbas av överansträngning. För att de ska kunna ha ett fungerande förhållande måste de ha antingen dra ner på arbetet eller ha en mycket förstående partner.

9:an är en riktig ledartyp som är full av energi. För att undvika onödiga olyckor som lätt kan uppstå i farten, bör de se över sin planering innan de börjar med något. De tar hand om alla och ser till att de har det bra. Ofta satsar de sig så mycket i andra människor att de glömmer dig själv. De måste bejaka dina egna behov av hjälp och kärlek för att kunna orka vidare. De kan lätt känna dig oälskade. Det kan bero på att de tycker att de tidigare blivit övergiven av en närstående. Det kan även orsakas av att de känner att de inte får något tillbaka av dem som de hjälper. I ett förhållande har de en tendens att vara lite för energisk i början. Detta kan tyvärr skrämma bort deras käraste/käresta. Tänk på att det tar lite tid att lära känna en ny människa.

Lektionsförfattare: Funa