Symbolmagi 701

-

Användandet av amuletter och huruvida de fungerar har länge varit ett ganska omstritt ämne inom trollkarlsvärlden. Bland tidigare folk var de mycket vanliga, men på senare tid verkar det som ganska gå väljer att bära dem och tro på deras verkan.

Det finns två typer av amuletter: de som är till för att hängas upp, och de som är till för att bäras. De förstnämna är lättast att få att ungera bra, eftersom det då endast är symbolerna och hur man gör dem som spelar roll. När man gör amuletter för att bära måste de anpassas efter bäraren för att få full effekt, och en del komplicerade amuletter måste anpassas så mycket att de inte kan användas av någon annan än den som tillverkar den. Den vanligaste och enklaste metoden är att använda hår från ens eget huvud, men ofta krävs det mer än så för att göra en amulett riktigt effektiv.

En viktig sak är att amuletter inte fungerar om det inte är förtjänat. Man måste vara beredd att själv utföra arbete och mödor för att emuletten på sätt ska kunna förbättra resultatet. Man blir inte starkare av en styrke-amulett om man inte är beredd att kämpa för det, och en amulett som ska ge god skörd får inte automatiskt växter att slå rot om man inte tar hand om dem. Kort sagt är amuletter förenklare och hjälpare, inte våra tjänare och slavar.

Exempel på material som används:

Lektionsförfattare: arvid