Skötsel och Vård av Magiska Djur 501

Fenixfågel och fjäderkraxare

Tid på året lektionen ges: Tidig vårtermin

Instruktioner

-

Ur läroboken:

En fågel Fenix och Fjäderkraxare har en gemensam förmåga, förutom att de båda är växtätare, nämligen att försvinna när de vill och sedan komma tillbaka igen. Fenixen försvinner visserligen i en eldflamma och Fjäderkraxare i ett moln av fjädrar. Eleverna får studera en Fenix och en Fjäderkraxare på jakt efter fler likheter och olikheter.

Fenixen (XXXX) är en klarröd fågel i samma storlek som en svan med guldfärgad lång stjärt. Det är en fågel med magiska förmågor och några av dem sägs vara att den kan ge mod åt de goda och att skrämma iväg ondsinta. Fjädersubstans från dessa fåglar är kraftiga och används i tillverkning av vissa trollstavar. Dess tårar har även läkande förmåga. X-skalan är inte hög på grund av fientlighet, utan på grund av svårigheten att tämja den.

Fjäderkraxare (XX) är en fluffigt befjädrad, klumpig fågel som inte är kapabel till att flyga. Tidigare kände mugglare till Fjäderkraxarnas existens men kallade den för "dodo". De kände dock inte till dennes egenskap att försvinna då den kände sig hotad, och trodde därför de utrotat den.

Lektionsförfattare: SweetSinner