Reinkarnationslära 703

Självhypnos / In i dimman

Ur läroboken

Självhypnos är hypnos där man ger sig själv instruktioner och suggestioner, antingen genom att man talar högt eller tänker dem. Detta kan liknas vid en sorts djup meditation. Heterohypnos har inget med sexuell läggning att göra. Det är den termen man använder när en person leder en annan person i hypnos. Oavsett om man ska hypnotisera sig själv eller någon annan så börjar man med olika avslappningsövningar.

Om man ska försänka någon i hypnos ska man prata lugnt och avslappnat. Man brukar börja med att fokusera sig på kroppsdel efter kroppsdel, och känna hur de blir tunga och avslappnade. Detta görs med fördel tillsammans med instruktionen att "sjunka djupare och djupare ner i ett skönt och behagligt tillstånd". Man kan sedan också utföra olika förvirringstekniker, som att räkna baklänges men hoppa tillbaka i siffrorna, eftersom det är ett sätt för hjärnan att koppla av. Exempel: 20, 19, 18, 17, 16, 15, 17, 16, 15, 14, 13, 16, 15, 14, o.s.v.

Man kan också tänka sig att man har en griffeltavla framför sig och skriver ner sista bokstaven i alfabetet med en krita, sedan suddar man ut den och skriver näst sista, och så vidare, ända tills man nått och suddat ut A. Att se sig gå ner för en trappa är också ett bra sätt, att man samtidigt ger instruktionen att sjunka djupare och djupare för varje steg man tar. Man brukar avsluta en hypnotisk induktion med att säga något i stil med att man sjunker bara så djupt som man själv vill.

För att avsluta hypnosen är det trevligast för den hypnotiserade att man ber dem räkna baklänges från tio till ett och att de medan de vaknar gör så gradvis, att de blir mer och mer vakna för varje siffra. Detta kan med fördel symboliseras av att man går uppför en trappa med tio trappsteg också. När de når ett kommer instruktionen att öppna ögonen och vara pigg och utvilad.

(OFF: Tips: Jämför med meditationen i RIK3c! Det är egentligen i mångt och mycket samma sak man gör där som man gör här.)

Övning: In i dimman

Föreställ dig att du står på en strand. Det är fridfullt och behagligt. Mitt på stranden står en stängd dörr i sin dörrpost. Om du öppnar dörren möts du av ett stort dimsjok. Gå in i dimman, slut ögonen och koncentrera dig på en person du känner eller ett problem. Känn hur dimman börjar röra sig omkring dig, som om du färdas någonstans, samtidigt som du står kvar där du är. När det stannat upp, öppna ögonen och se hur dimman lättar för att förhoppningsvis visa dig det du sökt.

Lektionsförfattare: Traxy