Reinkarnationslära 603

Regressioner

Regression är att resa tillbaka i tiden mentalt för att återuppleva eller minnas tidigare händelser. Man kan till exempel återse gamla bortglömda födelsedagar, eller till och med födelseögonblicket. Man kan även gå längre tillbaka i tiden än så...

Man kan göra regressioner på flera sätt. Till exempel genom meditation eller självhypnos - var gränsen går mellan de två är rätt vagt. Ett annat sätt är hypnosregression. Då förs den så kallade patienten ner i ett hypnotiskt tillstånd, där det är lättare att komma åt minnesbankerna. Som tidigare påpekats är hypnos långt ifrån ett sanningsserum, så man måste vara lite skeptisk till informationen som framkommer.

Det är paradoxalt nog både riskfritt och mycket riskabelt att göra regressioner. Riskfritt eftersom det är saker som redan inträffat, för längesedan, och som därför inte kan skada dig fysiskt. Om du i en regression upplever en hängning, betyder det inte att du i det här livet kvävs ihjäl av en snara när du mediterar. Du gjorde det en gång för längesedan - inte nu.

Farligt blir det först när det är en psykiskt instabil eller svag person som blir regresserad. Det är gamla traumatiska upplevelser man rotar runt i, gamla sår som rivs upp på nytt, och alla klarar inte av det. Det kan vara alltför hemska upplevelser som triggar en psykos hos personen (i många fall är de redan nära ett sammanbrott, men regressionen blir droppen som får bägaren att rinna över). Starkast upplever man en regression i hypnos, vilket är en av orsakerna till att det i vissa länder, som t.ex. Sverige, är förbjudet att utöva hypnos om man inte är legitimerad psykolog, psykiatriker, läkare, sjukskötare eller tandläkare.

Lektionsförfattare: TraXy