Magiska Sporter och Hälsa 703

Att åldras med kroppen - Del 1

Tid på året lektionen ges: Vårterminen

Instruktioner

-

Ur läroboken:

En persons självbild stämmer ofta dåligt överens med hens fysiska kropp. Det kan leda till psykiska problem som kroppsdystopi och fysiska problem då man utsätter sin kropp för fel typ eller mängd av fysisk träning. Ofta har man båda problemen. Som vi ofta talat om påverkar kroppens och sinnets hälsa varandra i stor utsträckning.

Först är det mycket viktigt att vara försiktig med sin kropp när man fortfarande växer. Det kan kännas som om man klarar allt men det är lätt att gå för långt och orsaka permanenta skador. Senare i livet måste man istället komma ihåg att den fysiska hälsan börjar gå ner redan vid tjugofemårsåldern. Man kan fortsätta träna på elitnivå betydligt längre än så men det är mer att ta hänsyn till, lättare att bli skadad och tar längre tid att återhämta sig efter en skada eller sjukdom.

Det tredje steget är när kroppen verkligen börjar åldras. Man kan eller bör inte hålla på med träning på samma nivå som man kunde när man var yngre men man bör inte heller sluta helt. Att försiktigt träna i så stor utsträckning som möjligt ökar den fysiska och psykiska hälsan vilket leder till ett längre liv med förbättrad livskvalitet.

Lektionsförfattare: Embli