Magiska Sporter och Hälsa 401

Trebenshinderbana

Tid: Sommartermin

Att kunna samarbeta är viktigt för att skapa en stark lagkänsla. Eleverna kommer att utföra många samarbets- och tillitsövningar under sommarterminen.

Idag träffas de ombytta i det klassrum på bottenvåningen som blivit magiskt förstorat till idrottssal. En hinderbana är uppställd.

Eleverna ska balansera upp för en bräda som står uppställd i en någorlunda brant men inte omöjlig uppförsbacke, hoppa ner i en framtrollad pool, simma ett par meter till kanten, klättra upp, åla under ett grönt, magiskt fält, klättra upp för ett nät och ner på andra sidan, balansera på en bräda som hänger några decimeter upp i luften och krypa under ett rep som sitter uppspänt på sextio centimeters höjd.

Kruxet är att de ska genomföra banan i par, med ett ben bundet tajt intill partnerns ben. De värmer upp, först ensamma och sedan hopbundna för att öva på att röra sig tillsammans. Sen blir det dags att ge sig i kast med hinderbanan. Alla som samarbetar förväntas hinna ta sig igenom banan minst en gång. Läraren finns givetvis där för att hjälpa till om det blir problem, särskilt vid vattenhindret.

Läraren tar även gärna hjälp av en sexa eller sjua som kan hjälpa till att hålla ordning och lösa de bråk som oundvikligen kommer att bryta ut eftersom professorns egen första prioritet som sagt hela tiden måste vara vattenhindret.

Lektionsförfattare: Embli