Magiskt Helande/Botande 703

Att ställa rätt diagnos

Ur Läroboken:

Sjukdomsfall 1:

En pojke kommer in till er. Han är fjorton år gammal och han söker er hjälp. Pojken har två brutna fingrar. På armen på samma sida där han har två brutna fingrar har han även brännskador som täcker undersidan av hans underarm. Det är på några ställen stora blåsor.

Sjukdomsfall 2:

En flicka på sex år söker er hjälp hon börjar bli blå i ansiktet och hon kan inte andas. Hur går ni till väga? Vad gör ni först? Vad är viktigast att tänka på? Hon kan inte prata så hon kan inte berätta för er vad som fattas henne.

Sjukdomsfall 3:

En ung man i 20-årsåldern kommer in och söker er vård. Han har ont i magen och symtomen har kommit väldigt snabbt. Han berättar att hans besvär har kommit och gått i perioder. Vad har han drabbats av och med vilka frågor kan du ställa rätt diagnos?

Sjukdomsfall 4:

En kvinna i 40-årsåldern kommer in och söker er vård. Hon berättar för er att det kliar över hela hennes kropp och liksom bränner i huden på henne. Kroppen hennes är även röd på vissa ställen och så fort hon ställer sig upp känner hon hur det snurrar. Vad lider kvinnan av och hur ska ni ställa rätt diagnos och kunna bota henne?

Lektionsförfattare: Elyene