Maskeringsmagi 701

-

(Spelas med fördel att de redan har gått igenom grunderna för trollformeln och börjat öva så att de är inne på några lektioner senare så de kan börja lyckas med den även om det är värt att tänka på att den är väldigt svår!)

Att kamouflera sig kan ibland tas för att göra sig osynlig men detta skiljer sig ifrån varandra ganska drastiskt. När du gör dig själv osynlig så syns du inte alls medan om du kamouflerar dig så är det färgerna på din kropp som smälter in i omgivningen på ett sådant sätt som gör att det ser ut som att du är osynlig. Faktum är att du fortfarande syns men det lurar ögat att tro att du inte gör det. Det som gör det svårt är att alla färgskiftningar i omgivningen måste bli rätt och att trollformeln dessutom måste se till att ändra färg när du rör på dig och din bakgrund ändrar färg. De flesta kamoufleringsformler är inte perfekta utan i många fall kan rörelser göra så att en flytande rörelse syns i luften, de flesta tror dock bara att sådana rörelser är ögat som spelar dem ett trick men om man ska använda den mot professionella maskeringsmagiker får man nog se till att stå helt still för att de inte ska upptäcka en.

Kamouflera sig så man smälter in i omgivningen

Beskrivning: Denna formel är den bästa då det gäller kamouflageformler inom maskeringsmagin men det är därför också den svåraste. Det är inte alla som ens klarar av den eller så klarar man bara av den delvis. Dock måste man komma ihåg att rörelser kan synas för det tränade ögat även om den är perfekt gjord och det är värt att hålla i minnet att den fungerar bäst ju närmare din bakgrund du är. Står du mitt i rummet finns det en tendens att formeln inte uppfattar vilken bakgrund den ska efterlikna och därför också gör personen utsatt för missfärgningar som leder till att man blir betydligt mer synlig än det är tänkt från början.
Formel: Personata Concoloris [Person-ata Cånc-åloris]
Utförande: Peka trollstaven mot bröstet, gör två små cirklar med den medan du uttalar "Personata" och slå sedan lätt tre gånger på bröstet med trollstaven när du säger "Concoloris". Viktigt är att du slår det sista slaget exakt samtidigt som du når den sista stavelsen i formeln.

(OFF: Detta är en mycket svår formel och alla klarar inte av den, inte ens delvis, även om de är bra på maskeringsmagi. Värt att tänka på är att om de inte klarar av den helt kan de ändå göra några få saker rätt och det finns många sätt som den kan gå fel på. Använd din fantasi.)

Lektionsförfattare: Angfiel