Kvastflygning 108

Shuntbumps

När: Första veckan i november (veckan innan har eleverna haft höstlov)
Hur: 2 timmars praktisk lektion på Quidditchplanen

Efter avslutad lektion ska eleverna:

Tänk på att inleda lektionen med en uppvärmning och att eleverna alltid ska flyga med lättare skydd på armarna, benen och huvudet.

Denna text är skriven som en OFF-text till både lärare och elevspelare:

Shuntbumps

Shuntbumps är en lek som historiskt kommer ifrån Devon och var en enklare form av tornerspel där man knuffade ner andra från sina kvastar och skulle stå som ensam segrare kvar. Den lever endast kvar som enkel kvastlek och är mycket populär bland magikerbarn som tycker om att flyga.

Den går ut på att man flyger omkring på kvastar på en låg höjd och försöker putta ner varandra ifrån dem. Den som sitter kvar på kvasten till sist är vinnare. Om man vill att alla ska kunna spela ganska länge kan man införa regeln att när den som puttade ner en faller av sin kvast får man ge sig in i leken igen. De får flyga så högt som fem meter upp i luften och de måste hålla sig inom Quidditchplanen.

Marken har en kraftig kuddförtrollning över sig så eleverna inte slår sig när de ramlar av kvastarna. De känns ungefär som de stora blå madrasserna man brukade ha på gympan att ramla på, men det är bara flytande konturer av förtrollningen som syns.

Lektionsförfattare: Angfiel