Kvastflygning 107

Kasta Hippogriff

När: Tredje veckan i oktober (veckan därpå har eleverna höstlov i en vecka)
Hur: 2 timmars praktisk lektion på gårdsplanen

Efter avslutad lektion ska eleverna:

Tänk på att inleda lektionen med en uppvärmning och att eleverna alltid ska flyga med lättare skydd på armarna, benen och huvudet.

Denna text är skriven som en OFF-text till både lärare och elevspelare:

Kasta Hippogriff

Eleverna blir indelade i grupper på 3-4 personer i varje grupp. De får en rund mjuk boll (lite mindre än en klonk) i varje lag som de ska kasta till varandra medan de flyger på ca två meters höjd.

Varje gång en av eleverna tappar bollen som någon kastar åt dem så får de en bokstav. Exempelvis H som är första bokstaven i Hippogriff. Andra gången samma person tappar bollen får de nästa bokstav i ordet osv. När en elev har tappat bollen så pass många gånger att den fått ihop ett helt ord så åker den ut och de andra fortsätter tills det bara är en kvar som vinner leken.

När eleverna har gjort en omgång ”Kasta Hippogriff” kan man låta dem själva komma på andra ord som de kan stava till eller som lärare ge dem andra ord och så får de upprepa övningen. För varje gång kan man låta eleverna flytta sig lite längre bort från varandra.

Vill man som lärare göra leken lite mer tävlingsinriktad kan man lova poäng till den eleven i varje grupp som är kvar till sist.

Lektionsförfattare: Angfiel