Forntida Runor 501

-

Tiwas ätt: Talar om behovet att hitta inre och yttre harmoni med hjälp av våra styrkor och svagheter.

TIWAS (Tyr)

Tiwas är runan för Tyr, själskrigaren och den fornnordiske krigsguden. Runan representerar uppoffrningar som vi måste göra för att vara sanna mot oss själva. Det behöver inte vara trevliga uppoffringar, men nödvändiga. När Tiwas hamnar på bordet visar det oss att vi måste ge upp våran bekvämlighet för att nå de långsiktiga målen eller för att vi ska må bra. Ibland måste vi våga ta steget ut i den okända.

När du ristar in din Tiwas-runa ska du tänka på alla bekvämligheter, hela din trygghet och precis i det ögonblicket du säger formeln tänka dig att allt det inte fanns längre.

BIORK (björk)

Biork, eller björkträdet, representerar jordmoderns symbolik. Björken var det första träder som började växa efter istiden och symboliserar kärlek, förhållanden, omvårdnad och födelse (moderskap och förlossning). I runtolkningen måste vi minnas relationer till personer. Det behöver inte vara våra egna förhållanden utan vi måste kanske agera fredsmäklare för två personer som bråkar med varandra, men det är viktigt att vi inte faller in i roller som dottern, den vänlige kompisen osv, utan vi måste vara objektiva!

När du ristar in din Biork-runa ska du tänka dig att du är björken. Kom ihåg dess starka rötter och dess rogivande långsamma tillväxt.

Läxa: Inför ritandet av Ehwas-runan ska alla skriva en lista på minst tio bra saker de har i livet, fler går bra om de kommer på flera. (OFF: Detta ska redovisas på nästa lektion.)

Lektionsförfattare: Angfiel