Forntida Runor 403

-

PERDHRA (klippa)

Perdhra står för runbägaren. Den användes av vikingarna när de skulle pröva sin lycka i spel. Förr använde man runorna till olika former av vadslagning. När Perdhra hamnar upp på bordet betyder det antagligen att du inte behöver spela olika roller för att leva upp till andras förväntningar. Du kan vara trogen dig själv. Runan visar att vi växer inom oss själva och skapar vår egen framtid betydligt med medvetet än tidigare.

När du ristar in din Perdhra-runa ska du tänka intensivt på dina egna unika egenskaper som gör dig till en speciell person.

ALGIZ (älg)

Algiz är vassens, älgens eller andens runa. Runan representerar den svåra vägen genom principer, ideal, moral eller gammeldags integritet. Algiz i runtolkningar säger oss att vi måste utveckla vår inneboende visdom och lite på våran undermedvetna intuition. Eller så vill Algiz putta dig in i en riktning där du kommer närmare din personliga lycka. Algiz är annorlunda från andra runor och ska enbart ristas in i sten!

Läxa: Bär med dig stenen du valt ut till Algiz. Bär med dig den en hel dag och var extra medveten om världen bortom det omedelbara. På kvällen innan du lägger dig ska du ta fram runan och din trollstav och utföra run-ristningen. Ett ljuslila sken som omger runan visar dig att du gjort rätt.

SIGIL (sol)

Sigil representerar solen och dess eld och värmer. Sigil smälter Isaz-runan vilket gör den till ett hoppets och optimismens symbol. Sigil i en runtolning kan betyda att du står inför ett val i livet men som du tvekar inför därför att du intalar dig själv; "Inte kan väl jag..." Sigil visar dig att du också har en plats i solen och att dina unika gåvor gör dig speciell.

Läxa: Bär med dig stenen du valt ut till Sigil. Bär med dig den en hel dag och var extra medveten om alla dina möjligheter i livet. Dröm om soliga platser och sitt helst ute i solen större delen av dagen. (Så välj en dag då solen skiner). På kvällen innan du lägger dig ska du ta fram runan och din trollstav och utföra run-ristningen. Ett gulguldaktigt sken som omger runan visar dig att du gjort rätt.

Och med Sigil avslutas Hagals ätt.

Lektionsförfattare: Angfiel