Försvar Mot Svartkonster 302

Amazonisk salamander och Grindyloggar

Ur läroboken:

Amazonisk Salamander (XXX)

Betydligt större än sin kusin den vanliga Salamandern men annars är de lika varandra på alla sätt. De är egentligen vita/genomskinliga i skinnet men eftersom de alltid är omgivna av eld så ser de röda eller blå ut beroende på hur varm brasan är som de kommer ifrån. De lever på eldsflammorna från eld och lever bara så länge som elden de kommit från gör det men de kan även överleva i hela sex timmar utför en eld men då måste de regelbundet matas med peppar. Blodet har starka helande effekter och används därför i trolldrycker och liknande just för det syftet. De sprutar eld för att försvara sig men blir också svagare av det om de inte är nära elden så de kan få energi därifrån.

Trollformel till försvar: Glacius. Gör så att något fryser till is. På Salamandern så fungerar den så att salamandern blir tillfälligt förlamad och kan inte röra på sig, samt att man ser dess ursprungliga färg men dess varma blod gör att den tinar upp sig själv inom bara några minuter.

Grindyloggar (XX)

En Grindylogg är ett blekt grönt djur som lever på havsbottnarna i sjöar i England. För det mesta ligger de kamouflerade i sjögräset. De kännetecknas som vattendemoner. Grindyloggar och långa, spretiga fingrar som de använder till att greppa tag i sina byten. Tricket är att bryta av deras fingrar, som är rätt sköra, och sedan slita sig loss. Eller irritera den till vanvett.

Trollformel till försvar: Relashio. Den kastar iväg röda gnistor på personen man riktar den mot. Under vatten så slår den ut kokhett vatten mot fienden.

Lektionsförfattare: Angfiel, efter Sofias original