Filosofi 5GET

Filosofi-GET

ON-instruktion

Välj en av följande filosofer och skriv en uppsats där du diskuterar någon av deras teorier, enligt vad du själv tycker och tror.

 1. Immanuel Kant
 2. Martin Heidegger
 3. David Hume
 4. Arthur Schopenhauer
 5. G.W.F. Hegel
 6. Ludwig Wittgenstein
 7. August Wilhelm Schlegel
 8. Karl Wilhelm Friedrich Schlegel
 9. Friedrich Nietzsche
 10. Sokrates
 11. John Stuart Mill
 12. Platon
 13. Aristoteles
 14. Thomas Hobbes
 15. René Descartes

OFF-instruktion

VAD du ska göra: Beskriv i detalj hur din karaktär följer anvisningarna, och hur bra/dåligt det går för dem. Det ska även finnas med utdrag ur uppsatsen de skriver (minst 250 ord), där det som bes om i ON-instruktionen ska finnas med!

HUR du ska göra:

a) Spela detta över IRC/MSN/ICQ med en lärare i ämnet. Bestäm en tid/plats att göra det på eller haffa dem när du ser dem. Om spelet inte sker med den ämnesansvariga, utan en av de andra lärarna i ämnet, så måste loggen ändå skickas till den ämnesansvariga för godkännande och rapportering.
b) Skriv ett långt rollspelsinlägg om det och PM:a direkt till den ämnesansvariga.

Skriv om hur det känns för din karaktär när han eller hon gör provet, och vad de tänker. Tycker personen att det är svårt, eller är det hur enkelt som helst? Tar det lång tid? Är personen nervös för att inte få det betyg han/hon strävar efter? Är det deras favoritämne, eller är det värsta ämnet de någonsin haft och de ska bli glada att äntligen bli av med det?

NÄR du ska göra: När du vill, men gärna så snart du kan! Ju snabbare du bestämmer dig för hur du vill göra uppgiften, ju snabbare kan du genomföra den och skicka in den, och ju snabbare blir det rättat och ju snabbare får karaktären betyget.

Kom ihåg:

Lycka till!

Lektionsförfattare: Traxy