Pinterestguide

Ingen på SH har väl missat att Pinterest är det bästa som finns och ett superenkelt sätt att visa världen/SH hur just din(a) karaktär(er) är? Tänkte väl det! ;-) På begäran kommer nu här en Pinterestguide för att hjälpa er att bli medlem på sidan och skapa en board för just din(a) karaktär(er)! :D

Så, vi börjar med grundläggande: hur en blir medlem på Pinterest. Det är inte svårare än vad det är än att bli medlem på vilken annan sida som helst. Såhär ser det ut när en går in på www.pinterest.com :

(Jag har suddat ut mitt namn och profilbild på Facebook)

Som ni ser så kan ni välja om ni vill koppla samman er Pinterest med er Facebook-konto eller Google-konto, eller bli medlem utan att koppla till något utav kontona. Personligen är jag medlem utan att ha mitt konto till kopplat till något förutom mejlet jag angav när jag blev medlem. Så hur det blir när en blir medlem genom att använda sitt Facebook-konto eller Google-konto kan jag inte svara på, men jag skulle gissa att ens Pinterest-konto dyker upp i flödet för ens vänner på respektive plattformar. Jag ville inte riskera det eftersom jag är för privat av mig, hehe, men ni själva gör som ni vill!

Med andra ord: Skapa ett konto genom ett mejl, eller bli medlem genom att sammankoppla ert Facebook-konto eller Google-konto.

Eftersom det är så länge sedan jag blev medlem på Pinterest kommer jag inte exakt ihåg hur det var, och inte heller vet jag hur det är nu för tiden, om det ändrats på något sätt. När jag blev medlem så var det i alla fall så att en var tvungen att välja tre (3) taggar som en måste följa, som en slags ”hur du kommer igång på Pinterest”. Du kan välja i princip vilka sorts taggar som helst, och det spelar heller ingen större roll vad du väljer för när du väl kommit igång senare kan du avfölja dessa taggar (och/eller lägga till nya, om en vill det). Jag är inte heller helt säker på hur ens flöde ser ut när en är helt ny, men såhär ser det i alla fall ut när en varit medlem ett tag och följer olika personer o.s.v.:

Bilderna som visas i ens flöde är generellt sett från personer/boards en följer, men Pinterest ger ibland förslag på bilder och/eller boards som kan vara intressanta för dig. Om du vill spara en bild från ditt flöde så ser det ut så här:

Om du inte redan har skapade boards kan du skapa en board när du vill spara en bild, se den röda plusknappen där det står ”create board”.

Nu över till din egen sida på Pinterest. Ett exempel på hur det kan se ut:

Som ni ser har jag ringat in ett par saker. Ni kan ju alltid trycka själva och se vart det leder dig, men tänkte att jag ändå skulle förklara lite kort vad de står för.

Den blåa ringen: Om du klickar på de tre strecken så visas förslag på olika taggar som du kan titta in i och följa, om du vill.

Den gula ringen: Pratbubblan visar uppdateringar kring din Pinterest och de personer du följer. Om någon av dina pins blir sparade, om någon person du följer skapar en ny board, samt att du kan se endast de bilder som de du följer har pinnat, om du vill. Såhär ser det ut då:

Om du klickar på det som jag har ringat in i gult så kommer endast de bilder som de personerna du följer har pinnat; med andra ord inga förslag på bilder eller boards från Pinterest.

Den röda ringen: Frågetecknet säger väl sig självt, om du klickar på den så kan du få hjälp. Om du klickar på plusknappen så kan du skaffa dig Pinterest-knappen i din webbläsare, som kan underlätta för dig att pinna bilder på andra hemsidor utöver Pinterest, t.ex. Google. Jag har skaffat den knappen då jag tycker den är väldigt behändig. Såhär kan det se ut då när du vill spara en bild från en annan sida än Pinterest (exempel Google):

Den lilla Pinterest-knappen dyker upp när du har din mus över bilden du vill pinna; och då är det bara att klicka på den och välja vilken board du vill pinna bilden i.

Den gröna ringen: Om du klickar på de tre punkterna så kan du gå till dina inställningar och ändra dem efter ditt eget behag; om du vill få mejl eller inte när folk pinnar dina bilder, om du delar board med någon/några och den/de pinnar en bild i er gemensamma board, fixa din profilbild och eventuell presentationstext, och så vidare. Bara att klicka och se själv! Du kan även logga ut via den knappen.

Förhoppningsvis har ni nu fått ett hum om hur ni ska navigera er på Pinterest nu! Således över det roliga: nämligen hur ni skapar boards och fyller dem med bilder!

Det är egentligen inte särskilt svårt eller komplicerat alls. Som ni kanske har sett på skärmdumparna jag redan postat så finns det högst upp en sökruta, som definitivt underlättar när en är ute efter något särskilt. Kanske har du en Slytherinelev du vill söka relevanta estetiska bilder till? Bara att skriva in ”slytherin” eller ”slytherin aesthetics” i sökrutan och sedan klicka på knappen som jag ringat in med lila på bilden. Den kommer ge dig alternativen ”all pins” (som syns på bilden), ”your pins” (pins som du pinnat som du har taggat med t.ex. ”slytherin”), ”people” (visar personer på Pinterest som har Slytherin i sitt namn), och till sist ”boards”. I mitt tycke är ”boards” det bästa, eftersom det visar alla boards som finns på Pinterest som heter ”Slytherin” som då endast innehåller bilder och/eller citat som har med Slytherin att göra.

Ett annat förslag som är väldigt praktiskt är att söka på karaktärers namn. Om du vill fortsätta på Slytherintemat så sök på t.ex. ”Draco Malfoy” eller ”Pansy Parkinson”, klicka sedan på ”boards” i sökfunktionen, och alla boards som innehåller t.ex. Draco Malfoy estetik dyker upp, som du kan klicka dig igenom och pinna de bilder du känner passar in på din karaktär.

Överhuvudtaget så är mitt bästa tips att söka på karaktärer som du känner, eller tror, är lika din karaktär. Tänk på karaktärer som du har sett i filmer eller tv-serier, eller läst om i en bok, och känn efter om det finns någon – eller några – karaktär/er där som liknar din karaktär, och sök på den karaktären! Sedan är det bara att pinna loss och skapa din perfekta board till din karaktär! Den finns bokstavligen ingen begränsning för vad en kan söka på för Pinterest! Vad du namnger din board är helt upp till dig, de flesta på SH väljer att namnge boarden efter sina karaktärer, medan jag ger mina karaktärsboards meningar som jag tycker beskriver karaktären.

Nu du väl har skapat dig en board kan du välja vad du vill ska vara den boardens ”profilbild” och t.ex. skriva in beskrivningstext. Du gör det genom att klicka på pennan som jag har ringat in med en grön ring på bilden. De tre punkterna bredvid gör så att du kan dela din board på t.ex. Facebook.

Om du klickar på ”Create Pin”, som jag ringat in med turkos färg, kan du ladda upp bilder från din dator till din board.

Okej, nu har ni säkert frågan: ”men hur hittar jag personer jag vill följa?” Mitt förslag är då att först och främst följa de personer från SH som har Pinterest – främst för att det är kul förstås, att se vad de lägger upp på sina boards, men också för att om du går in på deras profil så kommer du se något som heter ”[nummer] following” om du klickar på det så kommer du kunna se vad för boards, taggar och personer den användaren följer! Jättesmidigt att snabbt navigera sig fram till personer man vill följa. Emellertid tänkte jag att jag ska ge några tips på användare som jag tycker har fina boards (som jag då följer, hehe), och är lätta att hitta relevanta bilder på (d.v.s. boarden heter något som en snabbt kan förstå vad de innehåller):

1. https://www.pinterest.se/lenasluthor/
  2. https://www.pinterest.se/daphnet2001/
  3. https://www.pinterest.se/archandroids/
  4. https://www.pinterest.se/lihnais/
  5. https://www.pinterest.se/johnmurphys/
  6. https://www.pinterest.se/elliemartin316/
  7. https://www.pinterest.se/panthropology/
  8. https://www.pinterest.se/poetrylesbian/
  9. https://www.pinterest.se/greyyjoys/
  10. https://www.pinterest.se/meangiuls/
  11. https://www.pinterest.se/avahdas/
  12. https://www.pinterest.se/belnt01/
  13. https://www.pinterest.se/andrewgarfielld/
  14. https://www.pinterest.se/aimonomia/
  15. https://www.pinterest.se/rickqrimes/
  16. https://www.pinterest.se/girlvoid/
  17. https://www.pinterest.se/ew_lucifer/
  18. https://www.pinterest.se/ipatton311/
  19. https://www.pinterest.se/ronnanlynch/
  20. https://www.pinterest.se/grimesvic/
  21. https://www.pinterest.se/sllytherin/
  22. https://www.pinterest.se/andrewminyardz/
  23. https://www.pinterest.se/tbmariana/
  24. https://www.pinterest.se/grrlhood/
  25. https://www.pinterest.se/padmeskywalkers/
  26. https://www.pinterest.se/witcheria/
  27. https://www.pinterest.se/khazbrekker/
  28. https://www.pinterest.se/hnilxvii/
  29. https://www.pinterest.se/patrocules/
  30. https://www.pinterest.se/oliviafedele/
  31. https://www.pinterest.se/linneaeliza/
  32. https://www.pinterest.se/hollywritess/
  33. https://www.pinterest.se/CiarraAisling/
  34. https://www.pinterest.se/starhanabi/
  35. https://www.pinterest.se/yasbanana/
  36. https://www.pinterest.se/nwrcmantics/
  37. https://www.pinterest.se/meacrux/
  38. https://www.pinterest.se/littlemausii/
  39. https://www.pinterest.se/youngestzerog/
  40. https://www.pinterest.se/carmonshelly/
  41. https://www.pinterest.se/shkaes/
  42. https://www.pinterest.se/voorrhees/
  43. https://www.pinterest.se/veraherondale/
  44. https://www.pinterest.se/annaliexe/
  45. https://www.pinterest.se/nymphadxra/

Om du kikar i den här tråden så kan du se vilka SH:are som finns på Pinterest! När du skapat dig en egen användare och boards så skriv in dig själv i den tråden!

Hoppas guiden hjälper er!

Seså, sätt igång och pinna nu!