Vad kan man spela mer än lektioner?

Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan hitta på som förstaårselev, mer än att bara spela lektioner eller att man hänger i biblioteket, sällskapsrummet, stora salen eller hamnat i sjuksalen. Okej, bortsett från saker man inte får göra enligt skolreglerna (beroende på hur allvarligt man ser dem) och vad som är rimligt enligt böckerna och sånt. :look Exempelvis så vore det ju fräsigt att hitta Hemligheternas Kammare men det är inte rimligt om man går efter hur väl dolt öppningen är och hur ovanligt det är med ormviskare o.s.v. enligt böckerna och både ormviskare och att hitta öppningen skulle kräva SL-godkännande först.

Själva skolområdet, för att inte tala om slottet självt, är helt enormt. Som förstaårselev är man nog ganska nyfiken på att utforska det där spännande stället man hamnat på och se vad där finns. Det finns ju dels en sjö, ett båthus, avlägsna halvruiner i murar, uggletornet, stencirkeln, borggårdar, torn, källare, växthus, övertäckta broar, viadukter och en massa andra ställen.

Man kan hitta på att man fått i läxa i Örtlära att leta upp några växter på skolområdet, om man vill ha ett syfte annat än "vi vill gå på upptäcksfärd", eller liknande.

Ett förslag är att kolla i avdelningen Efterlysning av spel/spelare och se om det finns något där man skulle kunna haka på, eller så kan man skapa en egen tråd om man vill ha med sig några andra spelare på någon sorts äventyr. :)

Som sagt, det finns mycket att hitta på på Hogwarts, oavsett om det är utomhus, inomhus eller mellan karaktärer. Finns elever som sprungit ifrån Förvandlingskonst-lektioner med igelkottar för att "rädda dem från djurförsök", precis som det även finns elever som tycker det är skitkul att rapa fram "Blinka lilla stjärna" i andras ansikten, eller som organiserat pulkaåkningar och midnattsfester för sina elevhemskamrater.

Lycka till! :)